Kruiswegleesplan

Ga je om het lijden heen of trek je er doorheen?
Je hoeft niet bang te zijn, je hoeft het niet alleen te doen. Jezus gaat ons voor en gaat met ons mee.

 

Een lijdensweg met veertien halteplaatsen. Veertien keer staat het leven stil, maar draait de wereld onverbiddelijk door. Voor sommigen is de pijn in deze teksten herkenbaar maar helend. Anderen zal het sterken voor toekomstig lijden of beproeving.

 

Over de auteurs:

Lucrèce Ongenaert (*1968) studeerde aan het Hoger Diocesaan Godsdienstinstituut in Gent. Zij is leerkracht rooms-katholieke godsdienst en parochieassistent, bijbelliefhebber, predikant en medeoprichter van Vrome vriendinnen.
Zij werkte in 2019 ook al mee aan de adventskalender van het Vlaams Bijbelgenootschap. In dit leesplan schrijft ze vanuit een diep besef van het menselijk lijden en Gods kracht.

 

Nicky Embrechts (*1945) studeerde Grafiek en Illustratie aan het Sint Lucas in Antwerpen.
Als docent en begeleider van workshops heeft ze ruim 30 jaar ervaring.
Je kan haar werk bewonderen op haar website: users.skynet.be/nicky.embrechts
In 1983 verloor Nicky een zus en een broer, en wat later ook haar ouders. Toen ontstond bij haar de noodzaak om een kruisweg te maken. De staties groeiden. Ze werden uitgevoerd in linosnede. Het werk werd met de hand gesneden en gedrukt, en gemaroufleerd op bewerkte houten paneeltjes.

 

Dit leesplan en alle andere leesplannen vind je in de gratis app Mijn Bijbel. Download de app, schrijf je in voor dit leesplan en ontvang elke dag een notificatie met de nieuwste aflevering!

 

Afleveringen