Op ontdekkingstocht met de Bijbel

Neem jij je telkens voor om meer uit de Bijbel te lezen? Je bent niet alleen! 66% van de bijbelgebruikers wil vaker bijbellezen, zo blijkt uit deze enquête. Met dit leesplan ga je de uitdaging aan om er een gewoonte van te maken om de Bijbel te lezen. En eigenlijk nog belangrijker: je vindt een manier van bijbellezen die écht bij jou past.

Met dit leesplan laten we je kennismaken met verschillende manieren van bijbellezen. Zo zijn er oude en beproefde methodes, zoals lectio divina, maar ook hele jonge en creatieve manieren, zoals het uit de VS overgewaaide SOAP. Wij dagen je met dit leesplan uit om een ontdekkingsreis te maken langs al deze methodes, om uiteindelijk een manier te vinden die bij jou past.

Naast het vinden van een bijbelleesmethode hopen we natuurlijk dat we je kunnen helpen om van bijbellezen een gewoonte te maken. Maar hoe leer je nou een nieuwe gewoonte aan? Er wordt wel gezegd dat zo’n proces 21 dagen de tijd kost. Het zal je daarom niet verbazen dat dit leesplan 21 dagen duurt.

Ga de uitdaging aan! Op ontdekkingstocht met de Bijbel. Vind de manier van bijbellezen die bij jou past.