Bijbel in Gewone Taal (BGT)
4

Leven zoals God het wil

Paulus geeft regels om goed te leven

41Vrienden, jullie horen bij de Heer Jezus Christus, net als ik. Luister daarom goed naar wat ik van jullie vraag: jullie moeten leven zoals God het wil. Ik heb jullie verteld hoe je dat moet doen, en jullie doen dat ook al. Maar het moet nog beter. 2Jullie kennen de regels die ik jullie in opdracht van de Heer Jezus gegeven heb.

Regels op seksueel gebied

3Dit is wat God wil: Jullie moeten een heilig leven leiden, en je op seksueel gebied goed gedragen. 4Elke man moet een eigen vrouw kiezen, op een goede manier, zoals past bij een heilig leven. 5Ongelovigen laten zich leiden door hun slechte verlangens. Zij kennen God niet. 6Maar jullie moeten eerlijk met elkaar omgaan en elkaar nooit bedriegen. Anders zal God jullie straffen, dat heb ik jullie vroeger al gezegd. 7God wil niet dat we ons op seksueel gebied slecht gedragen. Hij wil dat we een heilig leven leiden.

8Die regels zijn niet door mensen bedacht. Ze komen van God, die jullie ook de heilige Geest geeft. Wie zich niet aan die regels houdt, verzet zich tegen God.

Andere regels

9Ik hoef jullie niet te schrijven dat jullie van elkaar moeten houden. Want dat heeft God zelf jullie al geleerd. 10Jullie houden van alle christenen in Macedoniƫ. Maar luister goed, vrienden: doe nog beter je best!

11Zorg ervoor dat jullie geen onrust veroorzaken. Houd je bezig met je eigen zaken, en werk om zelf geld te verdienen. Zo heb ik het jullie geleerd. 12Dan krijg je respect van mensen die geen christen zijn. Bovendien ben je dan van niemand afhankelijk.

De komst van de Heer

De gestorven christenen staan op uit de dood

13-14Vrienden, ik wil jullie vertellen wat er gebeurt met de doden.

Mensen zijn verdrietig als er iemand sterft. Maar wij geloven dat Jezus gestorven is en uit de dood is opgestaan. En dus geloven we ook dat God alle gestorven christenen bij zich zal halen. Daarom hoeven jullie niet verdrietig te zijn als er iemand van jullie sterft.

15-17Dit heeft de Heer Jezus mij verteld: Voordat hij komt, zal er een teken gegeven worden. De belangrijkste engel zal roepen, en Gods trompet zal klinken. Op dat moment komt de Heer Jezus uit de hemel. Dan staan eerst de gestorven christenen op uit de dood. En daarna mogen wij die nog leven, ook komen. Dan gaan we samen op de wolken naar de Heer toe. In de lucht zullen we hem ontmoeten, en vanaf dan zullen we altijd bij hem zijn.

18Met die woorden moeten jullie elkaar moed inspreken.