Kerk zonder kerkdienst?

dinsdag 2 juni 2020

Hoe zit dat eigenlijk in deze coronacrisis? Valt de kerk samen met de kerkdienst, of is het meer dan dat? Wij schreven een blog en keken wat de Bijbel hierover zegt.

Vier veel gestelde vragen over Pinksteren – én de antwoorden!

zaterdag 30 mei 2020

Wat is Pinksteren eigenlijk, waarom valt het Pinsterweekend elk jaar op een andere datum, en wat hebben ‘wind’ en ‘vuur’ met Pinksteren te maken?

‘Een lied dat verbindt’

vrijdag 29 mei 2020

Heb jij het prachtige lied 'U geeft rust' al gehoord? Een initiatief vanuit de EO en de PKN, waarbij meer dan twintig kerken samen een nieuwe versie van het bekende It is Well ten gehore brengen.

Pinksteren vieren met kinderen: laat maar waaien!?

donderdag 28 mei 2020

Nieuw leesplan: samen kerk, samen sterk

dinsdag 26 mei 2020

Er staat weer een nieuw leesplan online in de Mijn Bijbel app. Ditmaal een samenwerking met stichting Opwekking! In dit leesplan 'Samen kerk, samen sterk' leven we toe naar Pinksteren en de Digitale Pinksterconferentie.

Kwijt

maandag 25 mei 2020

Kwijt zijn ze, nog steeds. Twee weken nadat de scholen weer begonnen zijn. 500 kinderen. Vijfhonderd! Dat zijn er heel veel. Nog niet opgedoken in de klas. Geen contact mee te krijgen. Hele gezinnen van de radar.

Na de coronacrisis: herinnering aan de dorheid

vrijdag 22 mei 2020

De coronamaatregelen worden versoepeld, maar we zijn er nog niet van af. De coronacrisis zal ons nog lang heugen. Maar hoe?

De hemel: waar is dat?

woensdag 20 mei 2020

Een jonge moeder vertelde mij eens over het probleem van haar dochtertje nadat haar konijn was doodgegaan. Het dier werd begraven in de tuin. Maar hoe moest Witje nu in de hemel komen?

Een spannende gids bij de Bijbel

maandag 18 mei 2020

Kun je spannend schrijven over de Schrift? Jazeker! John Barton bewijst het met zijn dikke pil De Bijbel. Het boek, de verhalen en hun geschiedenis. Bijbellezen kun je vergelijken met een stadswandeling.

Problemen en veelgestelde vragen

vrijdag 15 mei 2020

We helpen je graag op weg in de nieuwe omgeving, en daarom vind je in dit nieuwsbericht de vijf meest voorkomende problemen en de beschikbare oplossingen.

De app Mijn Bijbel is vernieuwd!

dinsdag 12 mei 2020

De app Mijn Bijbel is vernieuwd! Hier vind je de belangrijkste veranderingen in één handig overzicht.

Wereldwijde belangstelling voor NBG-bijbelplatform en -app

dinsdag 12 mei 2020

Er is wereldwijd veel belangstelling voor het bijbelplatform debijbel.nl en de app Mijn Bijbel van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Vanwege die internationale belangstelling is een nieuw digitaal systeem ontwikkeld voor debijbel.nl.

De Bijbel voor millenials 

maandag 11 mei 2020

Henk-Jan van Maanen is Filmmaker en mede-oprichter van Living Image en MOVE. Hij schrijft over de trends bij het bijbellezen onder millenials.

‘Vrijheid doe je samen’ 

dinsdag 5 mei 2020

Vandaag vieren we 75 jaar vrijheid. Theoloog des Vaderlands Samuel Lee – gevlucht uit het Midden-Oosten – woont al bijna veertig jaar in ons vrije land. Hij heeft die vrijheid hoog, ook al is die nu beperkt door het coronavirus.

De angst voorbij

maandag 4 mei 2020

In deze crisistijd gaan we in zes blogs na hoe de Bijbel ons kan inspireren tot vrijheid. Vandaag de vijfde blog in deze reeks. De angst voorbij.

De Bijbel over vrij zijn van gebrek

zondag 3 mei 2020

In deze crisistijd gaan we in zes blogs na hoe de Bijbel ons kan inspireren tot vrijheid. Vandaag de vierde blog in deze reeks. De Bijbel over vrij zijn van gebrek.

Vrijheid van godsdienst in de Bijbel

vrijdag 1 mei 2020

In deze crisistijd gaan we in zes blogs na hoe de Bijbel ons kan inspireren tot vrijheid. Vandaag de derde blog in deze reeks. De Bijbel over vrijheid van godsdienst.

De Bijbel over vrijheid van meningsuiting

donderdag 30 april 2020

In deze crisistijd gaan we in zes blogs na hoe de Bijbel ons kan inspireren tot vrijheid. Vandaag de tweede blog in deze reeks. De Bijbel over vrijheid van meningsuiting.

Innerlijke vrijheid

dinsdag 28 april 2020

In deze crisistijd gaan we vanaf vandaag in zes blogs na hoe de Bijbel ons kan inspireren tot vrijheid. We beginnen bij onszelf: hoe zit het met onze innerlijke vrijheid? Gerrit Glas opent daarover de Bijbel.

Door deze website verder te gebruiken ga je akkoord met plaatsing en gebruik van cookies door het NBG en derden conform onze privacyverklaring.[bericht verbergen]