Kennis & achtergronden

Hier lees je korte artikelen waarin je snel betrouwbare informatie kunt vinden. Bijvoorbeeld over de verschillende bijbelboeken, maar ook over het alledaagse leven in de tijd van de Bijbel. De foto’s en tekeningen geven je een inkijkje in deze andere tijd. Samen bieden de artikelen en de afbeeldingen context bij de Bijbel, en brengen ze de tekst tot leven.

Kunst & cultuur

Door de eeuwen heen inspireerde de Bijbel vele kunstenaars. Zij verbeeldden de verhalen uit de bijbel ieder op hun eigen manier. Hier vind je afbeeldingen van bekende en minder bekende kunstwerken met Bijbelse thema’s. Veel van deze kunstwerken zijn te bezichtigen in musea in Nederland.

Ontdek & ervaar

Ben je klaar om met de Bijbel aan de slag te gaan? In deze rubriek ontdek je wat de Bijbel kan betekenen in je persoonlijke leven. Je vindt hier bijvoorbeeld hulpmiddelen om snel een passende tekst te vinden, maar ook filmpjes, illustraties en bijbelstudiemateriaal. Zo kan je zelf of met anderen meer van de Bijbel ervaren.

Over bijbelvertalen

De Bijbel is een eeuwenoude tekst die oorspronkelijk werd geschreven in het Hebreeuws en het Grieks. Om de tekst toegankelijk te maken voor meer mensen wordt deze brontekst vertaald. In deze rubriek lees je meer over hoe vertalingen worden gemaakt en welke afwegingen hierbij nodig zijn geweest.