Start met de Bijbel

Welkom op de startersgids van debijbel.nl! Hier vind je een korte inleiding op de Bijbel en tips hoe je die kunt lezen. We laten je graag zien hoe debijbel.nl je daarbij kan helpen.

Wat voor boek is de Bijbel?

De Bijbel is een van de meest gelezen boeken op de wereld. Het is voor veel mensen een bron van inspiratie. De Bijbel is ook een bekend boek omdat het een belangrijk onderdeel is van onze cultuur en onze geschiedenis. In boeken en films, op schilderijen en in de Nederlandse taal kom je vaak verwijzingen tegen naar verhalen uit de Bijbel. Ook hebben nog veel kinderen een bijbelse naam.

Hoe kun je de Bijbel lezen?

De Bijbel is geen makkelijk boek. De schrijvers van de Bijbel schreven in de taal van hun tijd. Om de taal van die tijd begrijpend te maken zijn er moderne vertalingen van de Bijbel beschikbaar. Die vertalingen helpen je om de Bijbel te lezen in de taal van nu.

Belangrijke personen in de Bijbel

In de Bijbel komen heel veel mensen voor. Dit is een overzicht met een paar van de meest bekende bijbelse figuren, zoals bijvoorbeeld Esther, Adam en Noach.

Waar gaat de Bijbel over? Het Oude Testament

De Bijbel is een verzameling boeken die uit twee delen bestaat: het Oude Testament en het Nieuwe Testament. Het Oude Testament is het dikste deel, en bestaat uit 39 boeken.

Waar gaat de Bijbel over? Het Nieuwe Testament

Het Nieuwe Testament is het tweede deel van de Bijbel. Het bestaat uit 27 bijbelboeken. In deze boeken wordt verteld over Jezus en de eerste christenen. Ze zijn geschreven tussen het jaar 50 en 125 na Christus, in de tijd van het Romeinse rijk.

10 keer: Wat zegt de Bijbel over?

In de Bijbel lees je over koningen, priesters en profeten, maar vooral over gewone mensen. Die mensen houden zich bezig met dezelfde dingen als wij. Hier staan allerlei thema’s uit het dagelijks leven, met daarachter een tekst uit de Bijbel in Gewone Taal die daarover gaat.

Door deze website verder te gebruiken ga je akkoord met plaatsing en gebruik van cookies door het NBG en derden conform onze privacyverklaring.[bericht verbergen]