Materiaal voor kinderen en jongeren

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dicht bij volwassenen én kinderen. Onze kinderbijbels en de Jongerenbijbel worden hoog gewaardeerd en graag gebruikt, en ook digitaal hebben we veel materiaal ter beschikking: van de volledige kindernevendienstmethode Bijbel Basics tot losse illustraties. En voor al het materiaal geldt: de Bijbel én het kind staan centraal.

Bijbel Basics

Bijbel Basics

De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. Maar wat maakt Bijbel Basics nu uniek? Op deze pagina ontdek je meer over de achtergrond van de methode, de keuzes in verhalen en de handige opbouw van Bijbel Basics. Als kinderwerker kun je zo aan de slag!

#durftevragen

#durftevragen

Auteurs Stefan van Dijk en Roelien Smit schreven het boek #Durf te vragen. 5 Psalmen, bedoeld voor predikanten en (kerkelijk) jongerenwerkers. Zij brengen psalm 1, 13, 51, 139 en 146 op een praktische, eigentijdse manier onder de aandacht bij jongeren.

Alles = anders

Alles = anders

Alles is anders brengt acht gelijkenissen uit de Bijbel onder de aandacht bij jongeren, op een praktische manier die veel ruimte biedt voor creativiteit. Hier vind je achtergrondinformatie, gespreksvragen, werkvormen en filmpjes, die gebruikt kunnen worden voor een jongerenavond of –dienst.

Cartoons

Cartoons

Hier vind je Bijbelse cartoons die je kunt inzetten in het kinder- en jongerenwerk.

Illustraties

Illustraties

Zoek je een illustratie bij een Bijbelverhaal? Hier vind je een verzameling van de mooiste Bijbelse illustraties.