Verdiep je in… Het Onzevader

Verdiep je in… Het Onzevader

Het Onze Vader (Paternoster) is het bekendste gebed uit de christelijke traditie. Jezus leerde dit gebed aan Zijn discipelen. Wat betekent het en waarom zouden we zo bidden? In 10 afleveringen verdiep je je in het gebed dat Jezus aan zijn leerlingen leerde. Gegarandeerd dat je het nooit meer gedachteloos opzegt!

Recht doen in de Bijbel

Recht doen in de Bijbel

Ben je benieuwd wat de Bijbel over het onderwerp ‘recht doen’ te zeggen heeft? En wil je je laten inspireren om zelf ook recht te brengen? Schrijf je dan in voor deze Bijbelstudie. Veertien dagen ontvang je dagelijks een Bijbeltekst, een korte overdenking en een vraag om over na te denken of aan de slag te gaan. Want, zoals Jakobus schrijft: ‘Je moet niet alleen luisteren naar Gods woorden, maar ook doen wat God van je vraagt’ (Jakobus 1:22).

Verdiep je in... Jesaja

Verdiep je in... Jesaja

Jesaja is misschien wel de bekendste Bijbelse profeet. Maar hoeveel weet je eigenlijk over hem en zijn boodschap, over de tijd waarin hij optrad en over zijn invloed op het christelijke geloof? In deze Bijbelstudie krijg je de kans om je echt in Jesaja te verdiepen. Drie weken lang krijg je elke dag een bekende of minder bekende tekst uit Jesaja te lezen, met daarbij informatie over de historitsche achtergrond, de literaire kenmerken en de manier waarop deze tekst heeft doorgewerkt in latere Bijbelboeken.