Komende zondag

zondag 12 juli 2020

Salomo is wijs

In verband met de zomervakantie bieden wij de komende zondagen geen aangepast materiaal aan voor thuis. Wel hebben we het kindermoment voor de dienst aangepast en is er een zomerprogramma ontwikkeld voor kinderen dat ze thuis zelfstandig kunnen doen. Het programma is te vinden onderaan de lijst met downloads.

Deze zondag is de tweede van een blok met drie verhalen over Salomo. We lezen hoe Salomo koning wordt, dat hij een wijze koning is, en dat hij de tempel voor God bouwt. We lezen in dit blok ook een wijsheidstekst uit het bijbelboek Prediker.

Op deze zondag staat 1 Koningen 3:5-28 centraal: koning Salomo is een wijze koning.

Zomerpakket gratis download

Voor de zomermaanden bieden we naast het reguliere programma ook een zomerversie aan. Speciaal voor als jouw kerk in de zomer geen kinder(neven)dienst aanbiedt. De kinderen kunnen hiermee zonder veel voorbereiding zelfstandig in de kerk, of later thuis, aan de slag met het bijbelverhaal.
Met de knoppen hieronder kun je het zomerpakket gratis downloaden.

Komende programma's

Salomo is wijs

zondag 12 juli 2020

Lees meer
Voor alles is een tijd

zondag 19 juli 2020

Lees meer
Salomo bouwt de tempel

zondag 26 juli 2020

Lees meer

Zondag 18 oktober: Micha-Zondag

Op 18 oktober wordt in veel kerken Micha-Zondag gevierd: een zondag om extra stil te staan bij gerechtigheid. Het kindermateriaal voor deze zondag komt dit jaar uit Bijbel Basics. We lezen dan uit Matteüs 25, over Jezus die blij is met mensen die goed voor anderen zorgen. Download het programma gratis via onderstaande knop!

Alle programma's

Wil je verder vooruit werken dan de komende drie programma’s? Klik hier om alle programma’s te bekijken!

Wat is Bijbel Basics?

De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. Met Bijbel Basics belooft het Nederlands Bijbelgenootschap dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben. Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

Download hier het Jaarprogramma Bijbel Basics  en de Startersgids Bijbel Basics.

Bijbel Basics bestaat uit:

  • 200 essentiële verhalen uit de Bijbel
  • verwerkingsmateriaal voor kinderen van 4-8 en 8-12 jaar
  • wekelijkse e-mailupdate met het nieuwste materiaal

Opbouw

Het materiaal van Bijbel Basics is opgebouwd in drie delen: een voorbereidingsinstructie voor de kinderwerker of ouder die de kindernevendienst leidt, werkbladen voor de kinderen en bouwstenen voor tijdens de kinderdienst.

Door deze website verder te gebruiken ga je akkoord met plaatsing en gebruik van cookies door het NBG en derden conform onze privacyverklaring.[bericht verbergen]