Bijbel Basics

Komende zondag

Zwaarden worden gereedschap

zondag 18 april 2021

Zwaarden worden gereedschap

Deze zondag is de tweede van een blok met vier teksten uit het boek Jesaja, waarin wordt verteld wat de profeet Jesaja namens God aan zijn volk verkondigt.

Op deze zondag staat Jesaja 2:1-5 centraal: over de tijd die eens zal komen waarin de mensen zullen leven zoals God het wil, en er vrede zal heersen op aarde.

 

Veertigdagen en Pasen 2021

Veertigdagen en Pasen 2021

Een spoor van liefde. Dat is het thema van het project waarmee we dit jaar naar Pasen toeleven. Jezus geeft zijn leven uit liefde voor de mensen. Hij vraagt aan zijn leerlingen om uit liefde voor Hem ook elkaar lief te hebben. Jezus heeft een diepe voetafdruk achtergelaten in de wereld en in hun leven. De leerlingen mogen in zijn voetstappen treden, en daarbij zal Hij hen nooit alleen laten.

Ook wij mogen in zijn voetstappen treden. Dat doen we dit jaar heel concreet in het nieuwe projectlied ‘Achter U aan’, geschreven door Corien Oranje en op muziek gezet door Marcel Zimmer. Laat je daarnaast meenemen door verhalenverteller Jolanda Kromhout in de filmpjes, die je steeds een stukje verder meeneemt richting de kern van Pasen: De liefde van Jezus.

Voor thuis is er dit jaar een Veertigdagenposter met luikjes en een bijbehorend boekje met opdrachten. Iedere zondag open je een luikje van de poster, waardoor je steeds meer de liefde van Jezus op het spoor komt.

In het overzicht van alle programma’s vind je de programma’s van de veertigdagentijd en Pasen. Het projectlied en de bladmuziek hierbij is te vinden in de downloadlijst van de betreffende zondagen. De filmpjes zijn te vinden in de downloadlijst van de veertigdagenzondagen. De poster met het boekje is hier voor een klein prijsje te bestellen. Wees er dan snel bij, want OP=OP.

De eerste vier preekschetsen zijn te vinden in de downloadlijst van de eerste drie veertigdagenzondagen.

De Veertigdagenposter en het boekje zijn helaas uitverkocht.

Komende programma's

Zwaarden worden gereedschap
Zwaarden worden gereedschap

zondag 18 april 2021

Lees meer
Een koning die vrede brengt
Een koning die vrede brengt

zondag 25 april 2021

Lees meer
Gratis eten en drinken
Gratis eten en drinken

zondag 2 mei 2021

Lees meer
Bijbel Basics@home - Pasen

Bijbel Basics@home - Pasen

Als ouders thuis aan de slag met een programma van Bijbel Basics? Speciaal voor Pasen heeft Bijbel Basics een Bijbel Basics@home programma beschikbaar gesteld.

 

 

Alle programma's

Alle programma's

Wil je verder vooruit werken dan de komende drie programma’s? Klik hier om alle programma’s te bekijken!

Wat is Bijbel Basics?

Wat is Bijbel Basics?

De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. Met Bijbel Basics belooft het Nederlands Bijbelgenootschap dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben. Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

Download hier het Jaarprogramma Bijbel Basics  en de Startersgids Bijbel Basics.

Bijbel Basics bestaat uit:

Bijbel Basics bestaat uit:

  • 200 essentiële verhalen uit de Bijbel
  • verwerkingsmateriaal voor kinderen van 4-8 en 8-12 jaar
  • wekelijkse e-mailupdate met het nieuwste materiaal

Opbouw

Opbouw

Het materiaal van Bijbel Basics is opgebouwd in drie delen: een voorbereidingsinstructie voor de kinderwerker of ouder die de kindernevendienst leidt, werkbladen voor de kinderen en bouwstenen voor tijdens de kinderdienst.