Bijbel Basics

Komende zondag

Elisa en Naäman

zondag 1 november 2020

Elisa en Naäman

Deze zondag is de tweede van een blok met twee verhalen over de profeet Elisa. Elisa is de opvolger van Elia als belangrijkste profeet van het noordelijke rijk Israël. Net als Elia roept hij de mensen op om alleen God te dienen en doet hij verschillende wonderen.

Op deze zondag staat 2 Koningen 5:1-3, 9-20a centraal: Naäman, de legerleider van de koning van Aram, gaat naar de profeet Elisa om van zijn huidziekte te worden genezen.

Advent en Kerst 2020

Advent en Kerst 2020

Dicht bij het Licht! Dat is dit jaar het thema voor de zondagen van advent en Kerst. Wat betekent het dat Jezus zichzelf in het Johannes-evangelie het Licht voor de wereld noemt? En waar in de Bijbel gaat het nog meer over licht? Verwonder je bij de filmpjes van de zandtovenaar, laat je verrassen door het projectlied ‘Kijk maar naar mij’ op een bekende melodie met nieuwe elementen en ga op ontdekkingstocht met de speciale expeditiekaart (verkrijgbaar in de webshop).

Voor thuis is er een adventkalender rond hetzelfde thema (verkrijgbaar in de webshop). In het overzicht van alle programma’s vind je de programma’s bij de adventszondagen. Ook de filmpjes zijn hier te vinden. Het projectlied ‘Kijk maar naar mij’ is te horen bij het afspelen van de filmpjes. Een apart bestand van dit lied en de bladmuziek bij dit lied zijn te vinden in de lijst met downloads van de betreffende zondagen. Het lied ‘De aarde was leeg’ hoort niet bij het projectlied, maar is te zingen bij zondag 166: God schept het licht.

Komende programma's

Elisa en Naäman
Elisa en Naäman

zondag 1 november 2020

Lees meer
Samen één is beter dan verdeeld
Samen één is beter dan verdeeld

zondag 8 november 2020

Lees meer
Veel delen, maar één geheel
Veel delen, maar één geheel

zondag 15 november 2020

Lees meer
Zondag 18 oktober: Micha-Zondag

Zondag 18 oktober: Micha-Zondag

Op 18 oktober wordt in veel kerken Micha-Zondag gevierd: een zondag om extra stil te staan bij gerechtigheid. Het kindermateriaal voor deze zondag komt dit jaar uit Bijbel Basics. We lezen dan uit Matteüs 25, over Jezus die blij is met mensen die goed voor anderen zorgen. Download het programma gratis via onderstaande knop!

Alle programma's

Alle programma's

Wil je verder vooruit werken dan de komende drie programma’s? Klik hier om alle programma’s te bekijken!

Wat is Bijbel Basics?

Wat is Bijbel Basics?

De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. Met Bijbel Basics belooft het Nederlands Bijbelgenootschap dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben. Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

Download hier het Jaarprogramma Bijbel Basics  en de Startersgids Bijbel Basics.

Bijbel Basics bestaat uit:

Bijbel Basics bestaat uit:

  • 200 essentiële verhalen uit de Bijbel
  • verwerkingsmateriaal voor kinderen van 4-8 en 8-12 jaar
  • wekelijkse e-mailupdate met het nieuwste materiaal

Opbouw

Opbouw

Het materiaal van Bijbel Basics is opgebouwd in drie delen: een voorbereidingsinstructie voor de kinderwerker of ouder die de kindernevendienst leidt, werkbladen voor de kinderen en bouwstenen voor tijdens de kinderdienst.