Bijbel Basics

Komende zondag

Een rijke man komt bij Jezus

zondag 9 oktober 2022

Een rijke man komt bij Jezus

Deze zondag is de tweede zondag van het derde blok met verhalen uit het evangelie volgens Marcus.

Vandaag staat Marcus 10:17-27 centraal: Een rijke man vraagt aan Jezus wat hij moet doen om het eeuwige leven te krijgen.

Komende programma's

Een rijke man komt bij Jezus
Een rijke man komt bij Jezus

zondag 9 oktober 2022

Lees meer
Bartimeüs kan weer zien
Bartimeüs kan weer zien

zondag 16 oktober 2022

Lees meer
Een arme weduwe geeft geld
Een arme weduwe geeft geld

zondag 23 oktober 2022

Lees meer
Adventsproject 2022: Ik kan niet wachten!

Adventsproject 2022: Ik kan niet wachten!

De tijd van advent is een tijd van wachten. Het woord ‘advent’ betekent ‘komst’: we wachten op de komst van Jezus. We zien uit naar zijn geboorte en zijn komst als mens op aarde. Dat vieren we met Kerst. En dat is ook het thema waarmee we dit jaar naar Kerst toeleven: Ik kan niet wachten!

Voor thuis is er dit jaar een adventsposter met 29 stickers en een bijbehorend boekje voor het hele gezin. Iedere dag van advent plak je een sticker op de poster. Zo ontdek je welke Bijbelse figuren elk op hun eigen manier wachten op de vervulling van Gods belofte.

Voor in de kerk is een soortgelijke poster te bestellen, waarbij elke zondag een Bijbels personage kan worden opgeplakt. Zo wordt ook in de kerk de kring van wachtenden steeds groter.

In het jaarprogramma vind je de Bijbellezingen per zondag van advent. De posters en het boekje zijn te bestellen in onze webshop. Wees er dan snel bij, want OP=OP!

LET OP! Vanwege omstandigheden heeft het adventsproject helaas vertraging opgelopen. We doen ons best om het materiaal zo spoedig mogelijk beschikbaar te maken. De poster voor in de kerk is vanaf 10 oktober leverbaar in de webshop. De poster voor thuis en het boekje zijn naar verwachting vanaf 21 oktober leverbaar in de webshop. De programma’s voor de adventszondagen en het projectlied zullen naar verwachting 14 oktober beschikbaar zijn op deze website. 

Wat is Bijbel Basics?

Wat is Bijbel Basics?

De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. Met Bijbel Basics belooft het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële Bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben. Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de Bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

Download hier het Jaarprogramma Bijbel Basics  en de Startersgids Bijbel Basics.

Bijbel Basics bestaat uit:

Bijbel Basics bestaat uit:

  • 200 essentiële verhalen uit de Bijbel
  • verwerkingsmateriaal voor kinderen van 4-8 en 8-12 jaar
  • wekelijkse e-mailupdate met het nieuwste materiaal

Opbouw

Opbouw

Het materiaal van Bijbel Basics is opgebouwd in drie delen: een voorbereidingsinstructie voor de kinderwerker of ouder die de kindernevendienst leidt, werkbladen voor de kinderen en bouwstenen voor tijdens de kinderdienst.

Bijbel Basics Oekraïens

Op zoek naar Bijbel Basics programma’s in het Oekraïens? Die vind je hier. Met deze programma’s heb je als kerk iets in handen als Oekraïense vluchtelingen kerkdiensten bezoeken.

Alle programma's

Alle programma's

Wil je verder vooruit werken dan de komende drie programma’s? Klik hier om alle programma’s te bekijken!