Bijbel Basics

Komende zondag

Storm op het meer

zondag 27 september 2020

Storm op het meer

Met aangepast materiaal om thuis en in de online dienst te gebruiken. Klik op de downloads ‘Leeswijzer voor thuis’ en ‘Werkbladen voor thuis’.

Deze zondag is de eerste van een blok met vier verhalen uit het evangelie volgens Matteüs. Elk van de vier verhalen vertelt iets over de macht van Jezus.

Op deze zondag staat Matteüs 8:23-27 centraal: een verhaal dat laat zien dat Jezus macht heeft over de wind en het water.

 

Advent en Kerst 2020

Advent en Kerst 2020

Dicht bij het Licht! Dat is dit jaar het thema voor de zondagen van advent en Kerst. Wat betekent het dat Jezus zichzelf in het Johannes-evangelie het Licht voor de wereld noemt? En waar in de Bijbel gaat het nog meer over licht? Verwonder je bij de filmpjes van de zandtovenaar, laat je verrassen door het projectlied op een bekende melodie met nieuwe elementen en ga op ontdekkingstocht met de speciale expeditiekaart.

Voor thuis is er een adventkalender rond hetzelfde thema (binnenkort verkrijgbaar in de webshop). In het jaarprogramma vindt u alvast de te volgen bijbelgedeeltes bij de adventszondagen. Binnenkort volgt meer informatie!

Komende programma's

Storm op het meer
Storm op het meer

zondag 27 september 2020

Lees meer
Jezus loopt over het water
Jezus loopt over het water

zondag 4 oktober 2020

Lees meer
Jezus, Mozes en Elia
Jezus, Mozes en Elia

zondag 11 oktober 2020

Lees meer
Zondag 18 oktober: Micha-Zondag

Zondag 18 oktober: Micha-Zondag

Op 18 oktober wordt in veel kerken Micha-Zondag gevierd: een zondag om extra stil te staan bij gerechtigheid. Het kindermateriaal voor deze zondag komt dit jaar uit Bijbel Basics. We lezen dan uit Matteüs 25, over Jezus die blij is met mensen die goed voor anderen zorgen. Download het programma gratis via onderstaande knop!

Alle programma's

Alle programma's

Wil je verder vooruit werken dan de komende drie programma’s? Klik hier om alle programma’s te bekijken!

Wat is Bijbel Basics?

Wat is Bijbel Basics?

De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. Met Bijbel Basics belooft het Nederlands Bijbelgenootschap dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben. Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

Download hier het Jaarprogramma Bijbel Basics  en de Startersgids Bijbel Basics.

Bijbel Basics bestaat uit:

Bijbel Basics bestaat uit:

  • 200 essentiële verhalen uit de Bijbel
  • verwerkingsmateriaal voor kinderen van 4-8 en 8-12 jaar
  • wekelijkse e-mailupdate met het nieuwste materiaal

Opbouw

Opbouw

Het materiaal van Bijbel Basics is opgebouwd in drie delen: een voorbereidingsinstructie voor de kinderwerker of ouder die de kindernevendienst leidt, werkbladen voor de kinderen en bouwstenen voor tijdens de kinderdienst.

Door deze website verder te gebruiken ga je akkoord met plaatsing en gebruik van cookies door het NBG en derden conform onze privacyverklaring.[bericht verbergen]