Bijbel Basics

Komende zondag

Jezus en Nikodemus

zondag 24 januari 2021

Jezus en Nikodemus

Deze zondag is de derde van een blok met vier verhalen uit de eerste hoofdstukken van het evangelie van Johannes over geloven en begrijpen wie Jezus is.

Op deze zondag staat Johannes 3:1-13 centraal: Jezus spreekt met Nikodemus.

 

Veertigdagen en Pasen 2021

Veertigdagen en Pasen 2021

Een spoor van liefde. Dat is het thema van het project waarmee we dit jaar naar Pasen toeleven. Jezus geeft zijn leven uit liefde voor de mensen. Hij vraagt aan zijn leerlingen om uit liefde voor Hem ook elkaar lief te hebben. Jezus heeft een diepe voetafdruk achtergelaten in de wereld en in hun leven. De leerlingen mogen in zijn voetstappen treden, en daarbij zal Hij hen nooit alleen laten.

Ook wij mogen in zijn voetstappen treden. Dat doen we dit jaar heel concreet in het nieuwe projectlied ‘Achter U aan’, geschreven door Corien Oranje en op muziek gezet door Marcel Zimmer. Laat je daarnaast meenemen door de verhalenverteller in de filmpjes, die je steeds een stukje verder meeneemt richting de kern van Pasen: De liefde van Jezus.

Voor thuis is er dit jaar een Veertigdagenposter met luikjes en een bijbehorend boekje met opdrachten. Iedere zondag open je een luikje van de poster, waardoor je steeds meer de liefde van Jezus op het spoor komt.

In het overzicht van alle programma’s vind je de programma’s van de veertigdagentijd en Pasen. Het projectlied en de bladmuziek hierbij is te vinden in de downloadlijst van de betreffende zondagen. Een eerste deel van de filmpjes kan vanaf eind januari worden gedownload. De poster met het boekje is hier voor een klein prijsje te bestellen. Wees er dan snel bij, want OP=OP.

Rond eind januari volgt ook een preekschets voor predikanten.

Komende programma's

Jezus en Nikodemus
Jezus en Nikodemus

zondag 24 januari 2021

Lees meer
Zo groot was Gods liefde voor de mensen
Zo groot was Gods liefde voor de mensen

zondag 31 januari 2021

Lees meer
Jona op de vlucht
Jona op de vlucht

zondag 7 februari 2021

Lees meer
Alle programma's

Alle programma's

Wil je verder vooruit werken dan de komende drie programma’s? Klik hier om alle programma’s te bekijken!

Wat is Bijbel Basics?

Wat is Bijbel Basics?

De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. Met Bijbel Basics belooft het Nederlands Bijbelgenootschap dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben. Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

Download hier het Jaarprogramma Bijbel Basics  en de Startersgids Bijbel Basics.

Bijbel Basics bestaat uit:

Bijbel Basics bestaat uit:

  • 200 essentiële verhalen uit de Bijbel
  • verwerkingsmateriaal voor kinderen van 4-8 en 8-12 jaar
  • wekelijkse e-mailupdate met het nieuwste materiaal

Opbouw

Opbouw

Het materiaal van Bijbel Basics is opgebouwd in drie delen: een voorbereidingsinstructie voor de kinderwerker of ouder die de kindernevendienst leidt, werkbladen voor de kinderen en bouwstenen voor tijdens de kinderdienst.