Bijbel Basics

Komende zondag

De volkstelling

zondag 28 november 2021

De volkstelling

Deze zondag is de eerste van een blok met vijf teksten over ‘kleine’ mensen die voor God juist heel belangrijk zijn.

Op deze zondag staat Lucas 2:1-5 centraal: Jozef en Maria gaan op reis naar Betlehem vanwege een volkstelling.

Voor het moment in de kerk is er iedere zondag een filmpje en een projectlied. De filmpjes dienen als inleiding op de kinderdienst. Het projectlied en de filmpjes zijn op deze pagina te downloaden. Voor thuis is er een adventsposter met een bijbehorend boekje. Deze is hier te bestellen.

Nieuw jaarprogramma online - 2021/2022

Voor het jaar 2021-2022 staat een nieuw jaarrooster online. Deze is te vinden in het menu onder jaarprogramma Bijbel Basics.

Benieuwd naar onze verdere plannen? Bekijk dan dit nieuwsbericht van eerder dit jaar.

Komende programma's

De volkstelling
De volkstelling

zondag 28 november 2021

Lees meer
Het lied van Maria: God maakt gewone mensen belangrijk
Het lied van Maria: God maakt gewone mensen belangrijk

zondag 5 december 2021

Lees meer
Wie is de belangrijkste?
Wie is de belangrijkste?

zondag 12 december 2021

Lees meer
Adventproject 2021 - Tel je mee?

Adventproject 2021 - Tel je mee?

Tel je mee? Dat is het thema van het project waarmee we dit jaar naar Kerst toeleven. De Bijbel vertelt dat iedereen waardevol is voor God. Het kerstverhaal maakt dat op een bijzondere manier duidelijk. Jezus zelf kwam naar de aarde als een klein en hulpeloos kind, onder arme omstandigheden. Zo liet God aan ons zien dat juist ‘kleine’ mensen, zonder macht en invloed, een speciale plek bij Hem hebben. De programma’s van advent en Kerst zijn hier te downloaden.

Voor thuis is er dit jaar een adventsposter met luikjes en een bijbehorend boekje. Iedere adventszondag open je een luikje van de poster, zo zie je steeds meer de bijbelverhalen bij het thema tevoorschijn komen. Let op! De adventsposter is vanwege grote vraag helaas niet meer herdrukbaar. Het adventsboekje is nog wel te bestellen in de webshop. De adventsposter is hier te downloaden. Deze kun je zelf uitprinten of digitaal bekijken. In plaats van elke zondag het luikje van de poster te openen kun je met elkaar de illustratie bekijken.

De teken- en invulopdrachten van het adventsboekje zijn hier te downloaden.

Voor het moment in de kerk is er iedere zondag een filmpje en een projectlied. Deze zijn gemaakt in samenwerking met Over Schapen Enzo. De filmpjes dienen als inleiding op de kinderdienst. Het projectlied en de filmpjes zijn te downloaden bij de betreffende zondagen. Over Schapen Enzo heeft een korte toelichting geschreven bij de filmpjes. Deze is hier te vinden. De kaart die te zien is in de filmpjes is hier te bekijken.

Van een kerk kregen we een opzet voor de liturgische schikking tijdens de adventsperiode toegestuurd. Voor deze schikking is uitgegaan van het adventsproject van Bijbel Basics. De opzet voor de schikking is hier te vinden.

Bijbelzondag

Bijbelzondag

Op de laatste zondag van oktober doen elk jaar honderden kerken mee aan de viering van Bijbelzondag. Ook dit jaar is er op 31 oktober weer een Bijbelzondag. Bijbel Basics biedt voor Bijbelzondag materiaal bij het verhaal uit Nehemia 7:72- 8:12, over Ezra, die Gods wetten voorleest aan de mensen die uit de ballingschap teruggekeerd zijn. Het materiaal is vanaf nu te vinden via ‘programma’s’ op deze website. Heb je geen account van Bijbel Basics? Het materiaal is ook te downloaden via deze link.

De verschillende bestanden van het lied ‘De Bijbel’ van Marcel Zimmer zijn hier te downloaden:

Bijbelzondag valt in dezelfde periode dat de NBV21, de verbeterde versie van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004, gepresenteerd wordt. Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap wil daarom in de maand oktober volop aandacht vragen voor de Bijbel en de krachtige boodschap die we daarin lezen. Zo is er voor kerken allerlei materiaal beschikbaar om de NBV21 in de kerk te introduceren.

Alle programma's

Alle programma's

Wil je verder vooruit werken dan de komende drie programma’s? Klik hier om alle programma’s te bekijken!

Wat is Bijbel Basics?

Wat is Bijbel Basics?

De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. Met Bijbel Basics belooft het Nederlands Bijbelgenootschap dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben. Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

Download hier het Jaarprogramma Bijbel Basics  en de Startersgids Bijbel Basics.

Bijbel Basics bestaat uit:

Bijbel Basics bestaat uit:

  • 200 essentiële verhalen uit de Bijbel
  • verwerkingsmateriaal voor kinderen van 4-8 en 8-12 jaar
  • wekelijkse e-mailupdate met het nieuwste materiaal

Opbouw

Opbouw

Het materiaal van Bijbel Basics is opgebouwd in drie delen: een voorbereidingsinstructie voor de kinderwerker of ouder die de kindernevendienst leidt, werkbladen voor de kinderen en bouwstenen voor tijdens de kinderdienst.