Alles = Anders

Alles voor één schat
Video
 • Plus
Dit filmpje hoort bij Alles voor één schat (Matteüs 13), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.   
Alles voor één schat (Matteüs 13)
Document
 • Plus
Alles voor één schat (Matteüs 13), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.  Materiaal Er zijn twee korte filmpjes bij dit hoofdstuk: Alles voor één schat en De parel. Het bestand dat hoort bij werkvorm 5c "De Bijbel over geld en rijkdom" kan hier worden gedownload. ...
Dagloners in een wijngaard
Video
 • Plus
Dit filmpje hoort bij Dagloners in een wijngaard (Matteüs 20), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.
Dagloners in een wijngaard (Matteüs 20)
Document
 • Plus
Dagloners in een wijngaard (Matteüs 20), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010. Materiaal Er is een kort filmpje bij dit hoofdstuk over een marktkraam. De bijbeltekst van de dagloners in een wijngaard in spreekbijbelvorm kan hier worden gedownload. Alles = Anders ...
Dagloners in een wijngaard (spreekbijbelvorm)
Document
 • Plus
In dit document staat de gelijkenis van de dagloners in een wijngaard in spreekbijbelvorm. Dit bestand hoort bij onderdeel 6 van Dagloners in een wijngaard (Matteüs 20), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.
De Bijbel over geld en rijkdom
Document
 • Plus
In dit document staan 39 bijbelteksten over geld en rijkdom. Dit bestand hoort bij werkvorm 5c van Alles voor één schat (Matteüs 13), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.
De farizeeër en de tollenaar
Video
 • Plus
Dit filmpje hoort bij De farizeeër en de tollenaar (Lucas 18), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.
De farizeeër en de tollenaar (emoties)
Document
 • Plus
In dit document staan 15 kaartjes met emoties. Dit bestand hoort bij werkvorm 5a van De farizeeër en de tollenaar (Lucas 18), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.
De farizeeër en de tollenaar (Lucas 18)
Document
 • Plus
De farizeeër en de tollenaar (Lucas 18), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.  Materiaal Er zijn twee korte filmpjes bij dit hoofdstuk: De farizeeër en de tollenaar en Eigen roem. Het verhaal van de farizeeër en de tollenaar in makkelijke snippers is hier te ...
De farizeeër en de tollenaar (makkelijke snippers)
Document
 • Plus
In dit document staat de gelijkenis van de farizeeër en de tollenaar in een andere volgorde (makkelijke snippers). Dit bestand hoort bij werkvorm 5d van De farizeeër en de tollenaar (Lucas 18), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.
De farizeeër en de tollenaar (moeilijke snippers)
Document
 • Plus
In dit document staat de gelijkenis van de farizeeër en de tollenaar in een andere volgorde (moeilijke snippers). Dit bestand hoort bij werkvorm 5d van De farizeeër en de tollenaar (Lucas 18), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.
De parel
Video
 • Plus
Dit filmpje hoort bij Alles voor één schat (Matteüs 13), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.  
De verloren zoon
Video
 • Plus
Dit filmpje hoort bij Het verdwaalde schaap (Matteüs 18), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.  
Een reiziger in nood
Video
 • Plus
Dit filmpje hoort bij Een reiziger in nood (Lucas 10), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.  
Een reiziger in nood (Lucas 10)
Document
 • Plus
Een reiziger in nood (Lucas 10), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.  Materiaal Er is een kort filmpje bij dit hoofdstuk over een man die mensen helpt in het Vondelpark. De gelijkenis van de reiziger in nood in spreekbijbelvorm kan hier worden gedownload. Alles ...
Een reiziger in nood (spreekbijbelvorm)
Document
 • Plus
In dit document staat de gelijkenis van de reiziger in nood in spreekbijbelvorm. Dit bestand hoort bij onderdeel 6 van Een reiziger in nood (Lucas 10), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.
Eigen roem
Video
 • Plus
Dit filmpje hoort bij De farizeeër en de tollenaar (Lucas 18), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.  
Het verdwaalde schaap
Video
 • Plus
Dit filmpje hoort bij Het verdwaalde schaap (Matteüs 18), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.
Het verdwaalde schaap (Matteüs 18)
Document
 • Plus
Het verdwaalde schaap (Matteüs 18), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010. Materiaal Er zijn drie korte filmpjes bij dit hoofdstuk: Het verdwaalde schaap, Verloren drachme en De verloren zoon. Het bestand voor het vergelijken van bijbelteksten kan hier worden ...
Het verdwaalde schaap (teksten vergelijken)
Document
 • Plus
In dit document staan de teksten uit Matteüs en Lucas over het verdwaalde schaap naast elkaar. Dit bestand hoort bij onderdeel 4 van Het verdwaalde schaap  (Matteüs 18), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.
Nieuwe gasten voor het feestmaal
Video
 • Plus
Dit filmpje hoort bij Nieuwe gasten voor het feestmaal (Lucas 14), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.  
Nieuwe gasten voor het feestmaal (Lucas 14)
Document
 • Plus
Nieuwe gasten voor het feestmaal (Lucas 14), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.  Materiaal Er is een kort filmpje bij dit hoofdstuk over een bruiloftsfeest. Alles = Anders Alles is anders brengt acht gelijkenissen uit de Bijbel op een praktische, eigentijdse ...
Pulp Fiction en de goede herder
Document
 • Plus
In dit document wordt een verband gelegd tussen de film Pulp Fiction en teksten uit de Bijbel. Dit is een extra werkvorm bij Het verdwaalde schaap (Matteüs 18), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.
Schapen en bokken
Video
 • Plus
Dit filmpje hoort bij Schapen en bokken (Matteüs 25), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.   
Schapen en bokken (citaat Kant in gewone taal)
Document
 • Plus
In dit document staat een citaat van de filosoof Immanuel Kant in gewone taal. Dit bestand hoort bij onderdeel 4 van Schapen en bokken (Matteüs 25), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.
Schapen en bokken (citaat Kant)
Document
 • Plus
In dit document staat een citaat van de filosoof Immanuel Kant. Dit bestand hoort bij onderdeel 4 van Schapen en bokken (Matteüs 25), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.
Schapen en bokken (Matteüs 25)
Document
 • Plus
Schapen en bokken (Matteüs 25), uit: Uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010. Materiaal Er is een kort filmpje bij dit hoofdstuk over een winkelstraat. Het citaat van de filosoof Kant is hier te vinden, en hetzelfde citaat in gewone taal staat hier. De gelijkenis van ...
Schapen en bokken (spreekbijbelvorm)
Document
 • Plus
In dit document staat de gelijkenis van de schappen bokken in spreekbijbelvorm. Dit bestand hoort bij onderdeel 6 van Schapen en bokken (Matteüs 25), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.
Verloren drachme
Video
 • Plus
Dit filmpje hoort bij Het verdwaalde schaap (Matteüs 18), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.  
Wijze en dwaze meisjes
Video
 • Plus
Dit filmpje hoort bij Wijze en dwaze meisjes (Matteüs 25), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010.
Wijze en dwaze meisjes (Matteüs 25)
Document
 • Plus
Wijze en dwaze meisjes (Matteüs 25), uit: Stefan van Dijk, Alles is anders. 8 gelijkenissen, Heerenveen 2010. Materiaal Er is een kort filmpje bij dit hoofdstuk over een bezoeker aan Madame Tussauds. Alles = anders Alles is anders brengt acht gelijkenissen uit de Bijbel op een praktische, ...