Startersgids Bijbel Basics

Bijbel Basics is een kinder(neven)dienstmethode van het Nederlands Bijbelgenootschap. Met Bijbel Basics brengt het NBG de Bijbel dichtbij.

De methode is zo opgebouwd dat kinderen tussen de vier en twaalf jaar na acht jaar de tweehonderd meest essentiële Bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben. Zo leggen we een brede basis voor de Bijbelopvoeding van kinderen, en doen we tegelijkertijd recht aan de rijkdom van de Bijbel.

Met de startersgids kun je goed voorbereid aan de slag. In de gids vind je uitleg over de achtergrond van de methode, ontdek je hoe het programma is opgebouwd en hoe je je het beste kunt voorbereiden.

Gratis proefprogramma

Wil je Bijbel Basics ook een keer proberen? Download gratis en vrijblijvend dit proefprogramma ‘Gods belofte aan Abraham’.

In dit programma lezen we Psalm 105:1-11, een psalm die gemaakt is om God te danken voor alles wat hij doet. De dichter schrijft over allerlei mensen uit de geschiedenis, onder wie Abraham en Isaak. Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de belofte van God die altijd blijft gelden. Voor kinderen van 8-12 jaar richten we ons op het begin van de psalm: iedereen moet vertellen wie God is.