Vakantieleesplan 2019

Vakantie is een moment om los te komen van onze dagelijkse bezigheden. Om bewust stil te staan. Om terug en vooruit te kijken, en om nieuwe inspiratie op te doen.

In dit vakantieleesplan laten vijf medewerkers van het Nederlands Bijbelgenootschap zien wat voor rol de Bijbel daarbij voor hen speelt. Ze doen dit aan de hand van bijbelteksten die al jaren met hen meegaan, waar ze ook zijn.

Vijf bijbelteksten krijgen elk drie dagen de aandacht. Elke keer wordt de tekst vanuit een andere invalshoek bekeken. Op die manier kun je dit leesplan over een periode van vijftien dagen lezen.
Op de eerste dag lees je de bijbeltekst en het persoonlijke verhaal van de medewerker van het Nederlands Bijbelgenootschap die vertelt waarom deze tekst zo waardevol voor hem of haar is.

De volgende dag lees je dezelfde tekst nog een keer. Deze keer krijg je informatie over de literaire en historische achtergrond van de bijbeltekst.

Op de derde dag nodigen we je uit om met een vraag of een opdracht over de tekst door te denken.

 

Dit leesplan en alle andere leesplannen vind je in de gratis app Mijn Bijbel. Download de app, schrijf je in voor dit leesplan en ontvang elke dag een notificatie met de nieuwste aflevering!