Dag 8

Bijbeltekst(en)

De afgelopen dagen ontdekten we hoe belangrijk God kinderen vindt. Hij stelt hen zelfs als voorbeeld voor volwassenen. Toch kunnen wij als volwassenen ook nog iets aan kinderen leren. We mogen hen helpen ontdekken dat ze waardevol zijn voor God. Heb jij je kinderen de afgelopen dagen laten merken hoe belangrijk ze zijn?
We mogen ze ook helpen om te ontdekken hoe ze door God gebruikt kunnen worden. Het lijkt misschien of de voorbeelden die we de afgelopen dagen lazen, ‘vanzelf’ gaan. Maar het kind dat op het juiste moment iets opbouwends zegt, heeft deze dingen wel ergens geleerd. En het meisje dat vertelde over de profeet die Naäman zou kunnen genezen, had ofwel deze profeet zelf ontmoet, of over hem gehoord.
We mogen kinderen voorleven en trainen in het leven met God. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar in feite ben je daar nu al mee bezig. Doordat jij dit dagboekje leest, ben je bezig om de Bijbel te lezen en meer over God te leren. Dat is een geweldig voorbeeld voor kinderen!

In het Bijbelgedeelte van vandaag lezen we over iemand die ook bezig is een kind te trainen in het leven met God. Samuel woont als jonge jongen in de tempel om God te dienen, onder leiding van Eli. God wil graag iets tegen Samuel zeggen, maar Samuel weet nog niet hoe hij Gods stem kan herkennen. Hij denkt dat Eli hem roept. Eli kan Samuel leren hoe hij naar God kan luisteren.
Hoe kun jij – net als Eli – je kinderen leren om Gods stem te verstaan?