Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
Dagvers | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

God is Vader

Bijbeltekst(en)

27Wat uzelf betreft: de zalving die u van Hem ontvangen hebt is blijvend, u hebt geen leraar nodig. Zijn zalving leert u alles naar waarheid, zonder bedrog. Blijf daarom in Hem, zoals zijn zalving u geleerd heeft.

28Blijf dus in Hem, kinderen. Dan kunnen we vol vertrouwen zijn wanneer Hij verschijnt en hoeven we ons niet te schamen bij zijn komst. 29U weet dat Hij rechtvaardig is, en u moet daarom wel inzien dat ieder die rechtvaardig leeft uit God geboren is.

1Bedenk toch hoe groot de liefde is die de Vader ons heeft geschonken! Wij worden kinderen van God genoemd, en dat zijn we ook. Dat de wereld ons niet kent, komt doordat de wereld Hem niet kent. 2Geliefde broeders en zusters, wij zijn nu al kinderen van God. Wat we zullen zijn is nog niet geopenbaard, maar we weten dat we aan Hem gelijk zullen zijn wanneer Hij zal verschijnen, want dan zien we Hem zoals Hij is. 3Ieder die dit vol vertrouwen van Hem verwacht maakt zich rein, zoals ook Jezus rein is. 4Ieder die zondigt overtreedt Gods wet, want zondigen is Gods wet overtreden. 5U weet dat Jezus verschenen is om de zonden weg te nemen; er is in Hem geen zonde. 6Ieder die in Hem blijft, zondigt niet. Ieder die zondigt, heeft Hem nooit gezien en kent Hem niet.

7Kinderen, laat niemand u misleiden: wie rechtvaardig leeft is een rechtvaardige, zoals ook Jezus rechtvaardig is, 8en wie zondigt komt uit de duivel voort, want de duivel zondigt al vanaf het begin. De Zoon van God is dan ook verschenen om de daden van de duivel teniet te doen.

1 Johannes 2:27-3:8NBV21Open in de Bijbel

Deze tekst begint zo mooi: we zijn Gods geliefde kinderen. Maar in de laatste verzen staat dat kinderen van God niet zondigen (vers 9). En dat kan best verwarrend zijn, want je doet soms verkeerde dingen. Ben je dan geen kind van God? Waar het de schrijver om gaat is dat je als gelovige met God bent verbonden, je bent zijn kind. En natuurlijk doet een kind ook verkeerde dingen, maar daardoor wordt niet gelijk de band met de ouders verbroken. Net zo hoor jij bij God. En door Jezus ben je voor God rechtvaardig – een goed mens (Romeinen 3:24).

Wat spreekt jou aan in het beeld van God als Vader?

Luister naar deze aflevering

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.17.10
Volg ons