Kwijt

maandag 25 mei 2020

Kwijt zijn ze, nog steeds. Twee weken nadat de scholen weer begonnen zijn. 500 kinderen. Vijfhonderd! Dat zijn er heel veel. Nog niet opgedoken in de klas. Geen contact mee te krijgen. Hele gezinnen van de radar.

Pinksteren vieren met kinderen: laat maar waaien!?

maandag 25 mei 2020

Na de coronacrisis: herinnering aan de dorheid

vrijdag 22 mei 2020

De coronamaatregelen worden versoepeld, maar we zijn er nog niet van af. De coronacrisis zal ons nog lang heugen. Maar hoe?

De hemel: waar is dat?

woensdag 20 mei 2020

Een jonge moeder vertelde mij eens over het probleem van haar dochtertje nadat haar konijn was doodgegaan. Het dier werd begraven in de tuin. Maar hoe moest Witje nu in de hemel komen?

Een spannende gids bij de Bijbel

maandag 18 mei 2020

Kun je spannend schrijven over de Schrift? Jazeker! John Barton bewijst het met zijn dikke pil De Bijbel. Het boek, de verhalen en hun geschiedenis. Bijbellezen kun je vergelijken met een stadswandeling.

Problemen en veelgestelde vragen

vrijdag 15 mei 2020

We helpen je graag op weg in de nieuwe omgeving, en daarom vind je in dit nieuwsbericht de vijf meest voorkomende problemen en de beschikbare oplossingen.

De app Mijn Bijbel is vernieuwd!

dinsdag 12 mei 2020

De app Mijn Bijbel is vernieuwd! Hier vind je de belangrijkste veranderingen in één handig overzicht.

Wereldwijde belangstelling voor NBG-bijbelplatform en -app

dinsdag 12 mei 2020

Er is wereldwijd veel belangstelling voor het bijbelplatform debijbel.nl en de app Mijn Bijbel van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Vanwege die internationale belangstelling is een nieuw digitaal systeem ontwikkeld voor debijbel.nl.

De Bijbel voor millenials 

maandag 11 mei 2020

Henk-Jan van Maanen is Filmmaker en mede-oprichter van Living Image en MOVE. Hij schrijft over de trends bij het bijbellezen onder millenials.

‘Vrijheid doe je samen’ 

dinsdag 5 mei 2020

Vandaag vieren we 75 jaar vrijheid. Theoloog des Vaderlands Samuel Lee – gevlucht uit het Midden-Oosten – woont al bijna veertig jaar in ons vrije land. Hij heeft die vrijheid hoog, ook al is die nu beperkt door het coronavirus.

De angst voorbij

maandag 4 mei 2020

In deze crisistijd gaan we in zes blogs na hoe de Bijbel ons kan inspireren tot vrijheid. Vandaag de vijfde blog in deze reeks. De angst voorbij.

De Bijbel over vrij zijn van gebrek

zondag 3 mei 2020

In deze crisistijd gaan we in zes blogs na hoe de Bijbel ons kan inspireren tot vrijheid. Vandaag de vierde blog in deze reeks. De Bijbel over vrij zijn van gebrek.

Vrijheid van godsdienst in de Bijbel

vrijdag 1 mei 2020

In deze crisistijd gaan we in zes blogs na hoe de Bijbel ons kan inspireren tot vrijheid. Vandaag de derde blog in deze reeks. De Bijbel over vrijheid van godsdienst.

De Bijbel over vrijheid van meningsuiting

donderdag 30 april 2020

In deze crisistijd gaan we in zes blogs na hoe de Bijbel ons kan inspireren tot vrijheid. Vandaag de tweede blog in deze reeks. De Bijbel over vrijheid van meningsuiting.

Innerlijke vrijheid

dinsdag 28 april 2020

In deze crisistijd gaan we vanaf vandaag in zes blogs na hoe de Bijbel ons kan inspireren tot vrijheid. We beginnen bij onszelf: hoe zit het met onze innerlijke vrijheid? Gerrit Glas opent daarover de Bijbel.

Koning in crisistijd

maandag 27 april 2020

Koningsdag wordt heel bijzonder. Geen défilé zoals vroeger. Geen hoog bezoek aan bijzondere plaatsen in ons land. Koningsdag vieren we dit jaar thuis. Wat vertelt de Bijbel ons over de rol van een koning in crisistijd? 

Het is niet goed dat de mens alleen is

dinsdag 21 april 2020

Eenzaamheid is vaak een verborgen probleem, maar in tijden van corona kunnen we er echt niet omheen! Wat doen we, en wie zijn we eigenlijk, als losse contacten wegvallen en intieme relaties ontbreken, of alleen nog digitaal vorm krijgen? Heeft de Bijbel daar iets over te zeggen?

Vier veelgestelde vragen over Pasen – én de antwoorden!

maandag 20 april 2020

Net als het jaarlijkse paasontbijt zijn er ook de jaarlijks terugkerende paasvragen.  En of jij nu vragensteller bent of degene die ze moet beantwoorden: doe je voordeel met deze informatie!

Goede Vrijdag: Jezus’ ultieme mislukking (?) 

maandag 20 april 2020

Ze laten Jezus zien in zijn allermenselijkste gestalte, murw geslagen, kapotgemaakt, uitgeknepen als een sinaasappel. Wat zegt in dat verband die ene intrigerende kreet, waarin Jezus zich godverlaten voelt? 

Door deze website verder te gebruiken ga je akkoord met plaatsing en gebruik van cookies door het NBG en derden conform onze privacyverklaring.[bericht verbergen]