Bijbellezen met kinderen

‘Hoe krijg ik een echt gesprek over het bijbelverhaal op gang?’ ‘Hoe zorg ik dat bijbellezen geen verplicht nummertje wordt?’ ‘Wat doe ik als de kinderen lastige vragen stellen?’

Bijbellezen met kinderen kan inspirerende, grappige en ontroerende momenten opleveren. Maar soms is het ook best een uitdaging! Ben je op zoek naar toerusting voor het moment rond de Bijbel, thuis, in het kinderwerk of op school? Laat je inspireren door onze blogs en ga samen op ontdekkingsreis in het bijbelverhaal.

Bijbelverhalen om van te griezelen: hoe lees je die met je kind?

dinsdag 9 juli 2019

Bijbellezen met kinderen: een spannende reis

dinsdag 9 juli 2019

De Psalmen voor kinderen: samen lezen en beleven

woensdag 14 maart 2018

Psalmen zijn gedichten uit de Bijbel. Voor veel mensen zijn het geliefde teksten: Bijbellezers vinden er troost in omdat ze zich herkennen in deze emotionele liederen. Maar kun je deze bijbelse poëzie ook met kinderen lezen? In deze blog lees je tips en adviezen over het lezen van de Psalmen met kinderen, aan de hand van de Samenleesbijbel.

Kinderen en de Bijbel: een lastige combinatie?

woensdag 14 maart 2018

Bijbelverhalen spelen in een heel andere tijd en cultuur. Zijn ze dan wel geschikt voor kinderen om te lezen? De makers van de Samenleesbijbel denken van wel: in de Samenleesbijbel lezen kinderen de bijbeltekst zelf, in de vertaling van de Bijbel in Gewone Taal.

​Bijbellezen: natuur en muziek

woensdag 14 maart 2018

Bijbellezen wordt vaak gecombineerd met muziek maken en zingen. Bijvoorbeeld in de kerk, op school, en wellicht ook thuis. Veel kinderen zijn gek op liedjes. Een combinatie die minder vaak voorkomt, is bijbellezen en op pad gaan, de natuur in. Toch is ook dat een manier om de betekenis van bijbelverhalen samen met kinderen te ontdekken.

Psalmen zijn liedjes voor God

maandag 29 januari 2018

Psalmen zijn bij kinderen minder bekend dan het spannende verhaal van Mozes of het ontroerende verhaal van Bartimeüs. Voor volwassenen hebben psalmen vaak een persoonlijke lading, maar kunnen ook kinderen psalmen leren waarderen? Het eenvoudige antwoord op deze vraag is: ja!

Waarom, waarom, waarom?

maandag 29 januari 2018

De Bijbel komt uit een andere tijd en cultuur. Als je de Bijbel wilt begrijpen heb je dus uitleg nodig. In de Samenleesbijbel geven we met allerlei weetjes uitleg. Maar er zijn ook 32 themapagina's gemaakt, bijvoorbeeld over reizen en engelen...

Samen geloven

maandag 29 januari 2018

Tijdens advent steken we vier weken lang elke week een extra kaars aan. En als je bidt heb je je ogen dicht. Maar waarom?

Bijbellezen met kinderen. ‘Zijn we nou nóg niet klaar?!’

maandag 29 januari 2018

Je hebt een moment gevonden om samen met je kinderen in de Bijbel lezen. Maar terwijl de een rustig luistert en na afloop ook nog wel even over de tekst wil praten, zie je de ander afdwalen. En de derde vraagt ongeduldig of het nou nóg niet afgelopen is...Hoe kan dat? En: kan het ook anders?

Bijbellezen: doeners en puzzelaars

maandag 29 januari 2018

Hoe betrek je kinderen bij het lezen in de Bijbel? De een leest graag en praat gemakkelijk over een bijbelverhaal. Maar de ander beleeft juist veel meer aan illustraties, een puzzel, proefjes of muziek. Kinderen ontwikkelen zo hun eigen voorkeuren.

Door deze website verder te gebruiken ga je akkoord met plaatsing en gebruik van cookies door het NBG en derden conform onze privacyverklaring.[bericht verbergen]