Bijbel Basics

Komende zondag

Meisje, sta op

zondag 21 augustus 2022

Meisje, sta op

Dit is de tweede zondag uit de serie Marcus II. Volgende week kan het leuk zijn om samen te gaan picknicken. Het is handig om dan van tevoren met de ouders af te spreken wie wat meeneemt.

Vandaag staat Marcus 5:21-24 en 35-43 centraal: het dochtertje van Jaïrus is gestorven, maar Jezus maakt haar weer levend.

Bijbel Basics Oekraïens

Op zoek naar Bijbel Basics programma’s in het Oekraïens? Die vind je hier. Met deze programma’s heb je als kerk iets in handen als Oekraïense vluchtelingen kerkdiensten bezoeken.

Zomerpakket Bijbel Basics

Voor de zomermaanden bieden we naast het reguliere programma ook een zomerversie aan. De kinderen kunnen hiermee zonder veel voorbereiding zelfstandig in de kerk, of later thuis aan de slag met het bijbelverhaal.
Het zomerprogramma bestaat uit negen zondagen: vier verhalen uit het Marcus-evangelie en vijf verhalen uit het Oude Testament over Jakob.
Voor de groep van 4-8 jaar bieden we een werkblad aan met daarop een navertelling van het bijbelverhaal, een paar vragen om over na te denken en een kleurplaat of een puzzelopdracht.
Voor de groep van 8-12 jaar bieden we een werkblad aan met daarop het bijbelverhaal uit de Bijbel in Gewone Taal, vragen om over na te denken, weetjes, en iets om te doen, bijvoorbeeld een quiz, een puzzel of iets om te maken.

Komende programma's

Meisje, sta op
Meisje, sta op

zondag 21 augustus 2022

Lees meer
Vijf broden en twee vissen
Vijf broden en twee vissen

zondag 28 augustus 2022

Lees meer
Jozef droomt
Jozef droomt

zondag 4 september 2022

Lees meer
Alle programma's

Alle programma's

Wil je verder vooruit werken dan de komende drie programma’s? Klik hier om alle programma’s te bekijken!

Wat is Bijbel Basics?

Wat is Bijbel Basics?

De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. Met Bijbel Basics belooft het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben. Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

Download hier het Jaarprogramma Bijbel Basics  en de Startersgids Bijbel Basics.

Bijbel Basics bestaat uit:

Bijbel Basics bestaat uit:

  • 200 essentiële verhalen uit de Bijbel
  • verwerkingsmateriaal voor kinderen van 4-8 en 8-12 jaar
  • wekelijkse e-mailupdate met het nieuwste materiaal

Opbouw

Opbouw

Het materiaal van Bijbel Basics is opgebouwd in drie delen: een voorbereidingsinstructie voor de kinderwerker of ouder die de kindernevendienst leidt, werkbladen voor de kinderen en bouwstenen voor tijdens de kinderdienst.