De belangrijkste regel in de wet
zondag 29 oktober 2017 ( 0 / 200 )

De belangrijkste regel in de wet

Deze zondag wordt in veel kerken Nationale Bijbelzondag gevierd, een zondag waarop we extra stilstaan bij de Bijbel. Hoe bijzonder het is dat we de Bijbel hebben, met daarin veel bijzondere teksten en verhalen over God en mensen, en vooral bijbels in onze eigen taal. Dat mogen we vieren!

zondag 29 oktober 2017 ( 0 / 200 )

De belangrijkste regel in de wet

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen

Jaaroverzicht Bible Basics

De belangrijkste regel in de wet

Deze zondag wordt in veel kerken Nationale Bijbelzondag gevierd, een zondag waarop we extra stilstaan bij de Bijbel. Hoe bijzonder het is dat we de Bijbel hebben, en vooral bijbels in onze eigen taal. Dat mogen we vieren! Vandaag staat de tekst uit Matteüs 22:34-40 op het leesrooster. In deze bijbeltekst wordt aan Jezus gevraagd wat de belangrijkste regel uit de wet is. De kern van zijn antwoord is: liefde voor God en liefde voor de mensen om je heen.

Met de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de tweede regel: ‘Van de mensen om je heen moet je evenveel houden als van jezelf.’

Met de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op de eerste regel: ‘De Heer is je God. Je moet van hem houden met je hele hart, met je hele ziel, en met je hele verstand.’

Complete serie: Matteüs II

In deze serie staan vier teksten uit het evangelie van Matteüs centraal. Elk van de teksten laat Jezus als wijze leraar zien.

Toon volledige serie
Matteüs II