Het voorbeeld van het feest
zondag 18 augustus 2019 ( 97 / 200 )

Het voorbeeld van het feest

Deze zondag is de tweede van een blok met vier teksten uit het Lucas-evangelie. Jezus vertelt daarin voorbeeldverhalen over wie God is en hoe hij naar mensen kijkt, en over hoe mensen daarop kunnen reageren.

zondag 18 augustus 2019 ( 97 / 200 )

Het voorbeeld van het feest

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Werkblad 4-8 jaar: Illustratie bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Informatie voor predikanten en kinderwerkers

Brief voor de ouders en opvoeders

Het voorbeeld van het feest

Deze zondag is de tweede van een blok met vier teksten uit het Lucas-evangelie. Jezus vertelt daarin voorbeeldverhalen over wie God is en hoe hij naar mensen kijkt, en over hoe mensen daarop kunnen reageren. Op deze zondag staat Lucas 14:15-24 centraal: een voorbeeldverhaal over een feest waarbij de gasten één voor één afzeggen.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de uitnodiging en de reactie van de gasten hierop.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op de reactie van de gastheer: om zijn huis alsnog te vullen, nodigt hij mensen uit die aan de rand van de maatschappij staan.

Complete serie: Lucas III

In deze serie lezen we vier voorbeeldverhalen van Jezus over hoe God naar de mensen omziet, en hoe je als mensen naar elkaar kunt omzien.

Toon volledige serie
Lucas III