Het gouden beeld
zondag 26 mei 2019 ( 85 / 200 )

Het gouden beeld

Deze zondag is de laatste van een blok met vier verhalen over Mozes en het volk van Israël in de woestijn. Ook lezen we in dit blok één psalm die bij deze verhalen past.

Exodus 32:1-14 staat centraal. De Israëlieten maken een gouden beeld van een stier en vereren dat. Daar wordt Mozes woedend om.

zondag 26 mei 2019 ( 85 / 200 )

Het gouden beeld

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Werkblad 4-8 jaar: Illustratie bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Informatie voor predikanten en kinderwerkers

Brief voor de ouders en opvoeders

Lied: Verder

Het gouden beeld

Deze zondag is de laatste van een blok met vier verhalen over Mozes en het volk van Israël in de woestijn. Ook lezen we in dit blok één psalm die bij deze verhalen past. Op deze zondag staat Exodus 32:1-14 centraal. De Israëlieten maken een gouden beeld van een stier en vereren dat. Daar wordt Mozes woedend om.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de Israëlieten die een gouden stierenbeeld maken en dus niet doen wat God aan hen gevraagd heeft.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op Mozes die aan God vraagt om niet meer boos te zijn.

Complete serie: Mozes in de woestijn I

In deze serie lezen we vier verhalen over Mozes en het volk van Israël in de woestijn. Ook lezen we in dit blok één psalm die bij deze verhalen past.

Toon volledige serie
Mozes in de woestijn I