Job raakt alles kwijt
zondag 11 november 2018 ( 56 / 200 )

Job raakt alles kwijt

Deze zondag is de eerste van een blok met drie teksten uit het bijbelboek Job.

We lezen het begin van het verhaal over Job. Het gaat over Job die goed leeft en trouw is aan God. Hij is rijk en succesvol. Maar dan raakt hij alles kwijt.

zondag 11 november 2018 ( 56 / 200 )

Job raakt alles kwijt

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Werkblad 4-8 jaar: Illustratie bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Informatie voor predikanten

Brief voor de ouders

Jaaroverzicht Bijbel Basics

Job raakt alles kwijt

Deze zondag is de eerste van een blok met drie teksten uit het bijbelboek Job. We lezen drie verhalen: Job die alles kwijtraakt, een gedicht over wijsheid, en God en Job die met elkaar spreken.  Deze verhalen passen goed aan het einde van het kerkelijk jaar (de maand november). Dat is de tijd waarin in veel kerken de overleden mensen herdacht worden. De verhalen van Job sluiten hier mooi bij aan: ze gaan over het lijden van mensen en de grote levensvragen die daarbij horen. En over God die in alles aanwezig blijft, en die groter blijkt te zijn dan wij kunnen bedenken. Vandaag lezen we het begin van het verhaal over Job. Het gaat over Job die goed leeft en trouw is aan God. Hij is rijk en succesvol. Maar dan raakt hij alles kwijt.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op Job die alles kwijtraakt en zijn drie vrienden die hem komen troosten.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op Job die alles kwijtraakt en toch trouw blijft aan God.

Complete serie: Job

In drie weken lezen we drie verhalen over Job: Job die alles kwijtraakt, een gedicht over wijsheid, en God en Job die met elkaar spreken.Deze verhalen passen goed aan het einde van het kerkelijk jaar (de maand november). Dat is de tijd waarin in veel kerken de overleden mensen herdacht worden. De verhalen van Job sluiten hier mooi bij aan: ze gaan over het lijden van mensen en de grote levensvragen die daarbij horen. En over God die in alles aanwezig blijft, en die groter blijkt te zijn dan wij kunnen bedenken.

Toon volledige serie
Job