Jozef en zijn broers
zondag 25 september 2022 ( 51 / 200 )

Jozef en zijn broers

Dit is de laatste zondag over Jozef. Genesis 44:18-45:15 staat centraal: Juda vertelt over het verdriet van Jakob, en Jozef maakt zich bekend aan zijn broers.

Volgende week is er voor de kinderen van 4-8 jaar een opdracht waarbij ze een babyfoto van zichzelf mee moeten nemen. Vraag dit komende zondag alvast aan de ouders.

Bij deze zondag bieden we een aanvullende opdracht aan; een quiz over broers en zussen in de Bijbel. Je vindt de opdracht in de downloadlijst van deze zondag.

zondag 25 september 2022 ( 51 / 200 )

Jozef en zijn broers

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met Bijbeltekst

Werkblad 4-8 jaar: Illustratie Bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met Bijbeltekst

Filmpje voor in de kerkdienst

Informatie voor predikanten

Brief voor de ouders

Script zondag 4

Quiz: broers en zussen in de Bijbel

Jozef en zijn broers

Deze zondag is de laatste van een blok met vier verhalen over Jozef. Jozef is de oudste zoon van Rachel en Jakob. Uit de familie van Jozef ontstaat uiteindelijk een groot volk, het volk van Israël. Door Jozef komt het volk in Egypte terecht. Op deze zondag staat Genesis 44:18-45:15 centraal: Juda vertelt over het verdriet van Jakob, en Jozef maakt zich bekend aan zijn broers.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op Jozef die zich bekendmaakt aan zijn broers, en op de heftige gevoelens die daarbij horen.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op Juda die zichzelf als slaaf aanbiedt in de plaats van zijn broer Benjamin: hierdoor weet Jozef dat zijn broers veranderd zijn

Complete serie: Jozef

In deze serie gaan we in vier verhalen door het leven van Jozef. Jozef is de oudste zoon van Rachel en Jakob. Uit de familie van Jozef ontstaat uiteindelijk een groot volk, het volk van Israël. Door Jozef komt het volk in Egypte terecht.

In het volgende blok met verhalen beginnen we met ‘Jezus zegent de kinderen’. Voor de kinderen van 4-8 jaar is er een opdracht waarbij ze een babyfoto van zichzelf mee moeten nemen. Het kan handig zijn dit de komende zondagen alvast te vragen aan de ouders.

Toon volledige serie
Jozef