Jozef in Egypte
zondag 18 september 2022 ( 50 / 200 )

Jozef in Egypte

Deze zondag is de derde van een blok met vier verhalen over Jozef. Door Jozef komt het volk Israël in Egypte terecht.

Genesis 41:33-57 staat centraal. Jozef is door zijn broers verkocht, en zo terechtgekomen in Egypte. In Egypte legt hij dromen van andere mensen uit, en hij doet dat ook met twee dromen van de farao.

zondag 18 september 2022 ( 50 / 200 )

Jozef in Egypte

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Werkblad 4-8 jaar: Illustratie bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Lied: Wie dromen droomt

Filmpje voor in de kerkdienst

Informatie voor predikanten

Brief voor de ouders

Script zondag 3

Jozef in Egypte

Deze zondag is de derde van een blok met vier verhalen over Jozef. Jozef is de oudste zoon van Rachel en Jakob. Uit de familie van Jozef ontstaat uiteindelijk een groot volk, het volk van Israël. Door Jozef komt het volk in Egypte terecht. Op deze zondag staat Genesis 41:33-57 centraal. Jozef is door zijn broers verkocht, en zo terechtgekomen in Egypte. In Egypte legt hij dromen van andere mensen uit, en hij doet dat ook met twee dromen van de farao.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op het slimme plan van Jozef om graan op te slaan tijdens de zeven jaar dat het goed gaat in Egypte.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op de farao die vindt dat de geest van God in Jozef is, en dat Jozef de slimste mens is van het hele land.

Complete serie: Jozef

In deze serie gaan we in vier verhalen door het leven van Jozef. Jozef is de oudste zoon van Rachel en Jakob. Uit de familie van Jozef ontstaat uiteindelijk een groot volk, het volk van Israël. Door Jozef komt het volk in Egypte terecht.

In het volgende blok met verhalen beginnen we met ‘Jezus zegent de kinderen’. Voor de kinderen van 4-8 jaar is er een opdracht waarbij ze een babyfoto van zichzelf mee moeten nemen. Het kan handig zijn dit de komende zondagen alvast te vragen aan de ouders.

Toon volledige serie
Jozef