Jozef zit in de put
zondag 23 september 2018 ( 49 / 200 )

Jozef zit in de put

Deze zondag is de tweede van een blok met vier verhalen over Jozef. Jozef is de oudste zoon van Rachel en Jakob. Door Jozef komt het volk Israël in Egypte terecht.

Genesis 37:12-36 staat centraal: de broers van Jozef zijn zo jaloers op hun broer dat ze hem in een put gooien en daarna verkopen aan handelaars.

zondag 23 september 2018 ( 49 / 200 )

Jozef zit in de put

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Werkblad 4-8 jaar: Illustratie bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Filmpje voor in de kerkdienst

Informatie voor predikanten

Brief voor de ouders

Script zondag 2

Jaaroverzicht Bijbel Basics

Jozef zit in de put

Deze zondag is de tweede van een blok met vier verhalen over Jozef. Jozef is de oudste zoon van Rachel en Jakob. Uit de familie van Jozef ontstaat uiteindelijk een groot volk, het volk van Israël. Door Jozef komt het volk in Egypte terecht. Op deze zondag staat Genesis 37:12-36 centraal: de broers van Jozef zijn zo jaloers op hun broer dat ze hem in een put gooien en daarna verkopen aan handelaars.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op het moment dat de broers Jozef zijn mooie jas uittrekken en hem in de put gooien.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op de broers die Jozef uit de put halen en verkopen aan handelaars.
2

Complete serie: Jozef

In deze serie gaan we in vier verhalen door het leven van Jozef. Jozef is de oudste zoon van Rachel en Jakob. Uit de familie van Jozef ontstaat uiteindelijk een groot volk, het volk van Israël. Door Jozef komt het volk in Egypte terecht.

In het volgende blok met verhalen beginnen we met ‘Jezus zegent de kinderen’. Voor de kinderen van 4-8 jaar is er een opdracht waarbij ze een babyfoto van zichzelf mee moeten nemen. Het kan handig zijn dit de komende zondagen alvast te vragen aan de ouders.

Toon volledige serie
Jozef