Jozef droomt
zondag 4 september 2022 ( 48 / 200 )

Jozef droomt

Deze zondag is de eerste van een blok met vier verhalen over Jozef. Jozef is de oudste zoon van Rachel en Jakob. Door Jozef komt het volk van Israël in Egypte terecht.

Genesis 37:1-11 staat centraal: Jozef heeft bijzondere dromen, waardoor zijn broers jaloers op hem worden.

zondag 4 september 2022 ( 48 / 200 )

Jozef droomt

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met Bijbeltekst

Werkblad 4-8 jaar: Illustratie Bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met Bijbeltekst

Lied: Wie dromen droomt

Filmpje voor in de kerkdienst

Informatie voor predikanten

Brief voor de ouders

Script zondag 1

Jozef droomt

Deze zondag is de eerste van een blok met vier verhalen over Jozef. Jozef is de oudste zoon van Rachel en Jakob. Uit de familie van Jozef ontstaat uiteindelijk een groot volk, het volk van Israël. Door Jozef komt het volk in Egypte terecht. Op deze zondag staat Genesis 37:1-11 centraal: Jozef heeft bijzondere dromen, waardoor zijn broers jaloers op hem worden.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op één van de dromen die Jozef heeft: de zon, de maan en elf sterren maken een buiging voor Jozef.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op de jaloerse broers van Jozef: de broers zijn erg jaloers omdat Jozef de lieveling is van hun vader Jakob, en omdat hij bijzondere dromen heeft.

Complete serie: Jozef

In deze serie gaan we in vier verhalen door het leven van Jozef. Jozef is de oudste zoon van Rachel en Jakob. Uit de familie van Jozef ontstaat uiteindelijk een groot volk, het volk van Israël. Door Jozef komt het volk in Egypte terecht.

In het volgende blok met verhalen beginnen we met ‘Jezus zegent de kinderen’. Voor de kinderen van 4-8 jaar is er een opdracht waarbij ze een babyfoto van zichzelf mee moeten nemen. Het kan handig zijn dit de komende zondagen alvast te vragen aan de ouders.

Toon volledige serie
Jozef