Vijf broden en twee vissen
zondag 28 augustus 2022 ( 47 / 200 )

Vijf broden en twee vissen

Dit is de derde zondag uit de serie Marcus II. Bij dit verhaal kan het leuk zijn om samen te gaan picknicken. Het is handig om dan van tevoren met de ouders af te spreken wie wat meeneemt.

Marcus 6:30-44 staat centraal: Jezus zorgt dat een grote groep mensen te eten krijgt met maar vijf broden en twee vissen.

zondag 28 augustus 2022 ( 47 / 200 )

Vijf broden en twee vissen

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Werkblad 4-8 jaar: Illustratie bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Informatie voor predikanten

Brief voor de ouders

Vijf broden en twee vissen

Deze zondag is de derde van een nieuw blok met verhalen uit het evangelie volgens Marcus. De belangrijkste boodschap van dit evangelie is dat er met de komst van Jezus een nieuwe tijd begint: Gods nieuwe wereld is dichtbij. Op deze zondag staat Marcus 6:30-44 centraal: Jezus zorgt dat een grote groep mensen te eten krijgt met maar vijf broden en twee vissen.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons in dit blok steeds op Jezus zelf. Vandaag staat de manier centraal waarop Jezus ervoor zorgt dat een klein beetje eten genoeg is voor een grote groep mensen.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons steeds op andere mensen die in de verhalen een rol spelen. Vandaag gaat het om de leerlingen, die de oplossing voor hun problemen nog op de verkeerde plekken zoeken.

Complete serie: Marcus II

De drie zondagen in deze serie vormen een nieuw blok met verhalen uit het evangelie volgens Marcus. De belangrijkste boodschap van dit evangelie is dat er met de komst van Jezus een nieuwe tijd begint: Gods nieuwe wereld is dichtbij.

Toon volledige serie
Marcus II