Meisje, sta op
zondag 21 augustus 2022 ( 46 / 200 )

Meisje, sta op

Dit is de tweede zondag uit de serie Marcus II. Volgende week kan het leuk zijn om samen te gaan picknicken. Het is handig om dan van tevoren met de ouders af te spreken wie wat meeneemt.

Vandaag staat Marcus 5:21-24 en 35-43 centraal: het dochtertje van Jaïrus is gestorven, maar Jezus maakt haar weer levend.

 

In de nieuwsbrief van 23-8-2022 staat een foute link naar het programma van 28 augustus. Het programma voor deze zondag is ‘Vijf broden en twee vissen’. Dit programma vindt u hier.

zondag 21 augustus 2022 ( 46 / 200 )

Meisje, sta op

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met Bijbeltekst

Werkblad 4-8 jaar: Illustratie Bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met Bijbeltekst

Informatie voor predikanten

Brief voor de ouders

Meisje, sta op

Deze zondag is de tweede van een nieuw blok met verhalen uit het evangelie volgens Marcus. De belangrijkste boodschap van dit evangelie is dat er met de komst van Jezus een nieuwe tijd begint: Gods nieuwe wereld is dichtbij. Op deze zondag staat Marcus 5:21-24a en 35-43 centraal: het dochtertje van Jaïrus is gestorven, maar Jezus maakt haar weer levend.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons in dit blok steeds op Jezus zelf. Vandaag gaat het over Jezus die het meisje weer levend maakt.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons steeds op andere mensen die in de verhalen een rol spelen. Vandaag gaat het om Jaïrus, die erop vertrouwt dat Jezus zijn dochter beter kan maken.

Complete serie: Marcus II

De drie zondagen in deze serie vormen een nieuw blok met verhalen uit het evangelie volgens Marcus. De belangrijkste boodschap van dit evangelie is dat er met de komst van Jezus een nieuwe tijd begint: Gods nieuwe wereld is dichtbij.

Toon volledige serie
Marcus II