Jakob en Esau
zondag 10 juli 2022 ( 40 / 200 )

Jakob en Esau

Deze zondag is de eerste van een blok met vijf teksten over Jakob. Jakob is de zoon van Isaak en Rebekka, en de kleinzoon van Abraham en Sara. Hij is de derde stamvader van het volk van Israël.

Op deze zondag staat Genesis 25:19-34 centraal: de geboorte van Jakob en Esau.

zondag 10 juli 2022 ( 40 / 200 )

Jakob en Esau

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Werkblad 4-8 jaar: Illustratie bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Informatie voor predikanten

Brief voor de ouders

Lied: De soep is rood

Jakob en Esau

Deze zondag is de eerste van een blok met vijf teksten over Jakob. Jakob is de zoon van Isaak en Rebekka, en de kleinzoon van Abraham en Sara. Hij is de derde stamvader van het volk van Israël. Op deze zondag staat Genesis 25:19-34 centraal: de geboorte van Jakob en Esau.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op God die kiest voor de jongste zoon. Dat is bijzonder, omdat eigenlijk de oudste zoon het belangrijkst was.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op Esau die andere dingen belangrijker vindt dan zijn rechten als oudste zoon. Hij kijkt alleen naar het nu, en niet naar de toekomst.

Complete serie: Jakob

Deze serie volgt op de serie over Abraham, Sara en Isaak: Abrahams kleinzoon Jakob leert met vallen en opstaan wat Gods belofte voor hem inhoudt.

Toon volledige serie
Jakob