Verdriet en troost
zondag 26 november 2017 ( 4 / 200 )

Verdriet en troost

Zondag lezen we twee stukken uit het bijbelboek Klaagliederen. De dichter van deze tekst voelt zich ellendig: hij is verdrietig en bang. Toch zegt hij ook dat hij vertrouwt op God, op Gods liefde en trouw.

zondag 26 november 2017 ( 4 / 200 )

Verdriet en troost

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkblad (4-8 jaar): Illustratie Bijbelverhaal

Werkblad (4-8 jaar): Kaartje met bijbeltekst

Werkbladen (8-12 jaar)

Jaaroverzicht Bijbel Basics

Verdriet en troost

Vandaag lezen we twee stukken uit het bijbelboek Klaagliederen. De dichter van deze tekst voelt zich ellendig: hij is verdrietig en bang. Toch zegt hij ook dat hij vertrouwt op God, op Gods liefde en trouw.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op dat vertrouwen: hoe ellendig je je ook voelt, je mag er toch op vertrouwen dat God trouw is en je niet alleen laat.

Voor de kinderen van 8-12 jaar gaan we juist in op de wanhoop van de dichter: ook voor die gevoelens is er ruimte in de Bijbel.

Complete serie: Wijsheid/Spreuken

In deze serie lezen we vier teksten uit het Oude Testament met wijze levenslessen: twee teksten uit het boek Spreuken, één tekst uit Hooglied waarin de liefde centraal staat, en één tekst uit Klaagliederen over verdriet en troost.

Toon volledige serie
Wijsheid/Spreuken