De apostelen in de gevangenis
zondag 3 juni 2018 ( 33 / 200 )

De apostelen in de gevangenis

Deze zondag is de derde van een blok met vijf teksten over de eerste christenen.

Handelingen 5:12-42 staat centraal: Petrus en Johannes en andere apostelen van Jezus komen in de gevangenis terecht, maar worden ook weer vrijgelaten.

zondag 3 juni 2018 ( 33 / 200 )

De apostelen in de gevangenis

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Werkblad 4-8 jaar: Illustratie bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Jaaroverzicht Bijbel Basics

Informatie voor predikanten

Brief voor de ouders

De apostelen in de gevangenis

Deze zondag is de derde van een blok met vijf teksten over de eerste christenen en het begin van de christelijke gemeentes. Op deze zondag staat Handelingen 5:12-42 centraal: Petrus en Johannes en andere apostelen van Jezus komen in de gevangenis terecht, maar worden ook weer vrijgelaten.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de engel die de apostelen bevrijdt.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op de woorden van de Joodse leider Gamaliël. Hij zegt dat de apostelen van Jezus met rust gelaten moeten worden

Complete serie: Handelingen: De eerste christenen

Vanaf Pinksteren lezen we vijf zondagen over de eerste christenen en het begin van de christelijke gemeentes. Het bijbelboek Handelingen is geschreven toen het goede nieuws over Jezus al op veel plaatsen bekend geworden was. Dit boek vertelt hoe dat gegaan is. Het is een vervolg op het evangelie volgens Lucas: beide boeken zijn geschreven door dezelfde schrijver. Handelingen gaat verder waar het evangelie volgens Lucas eindigt: Jezus is opgestaan uit de dood en naar de hemel gegaan. En zijn leerlingen moeten dat goede nieuws overal gaan vertellen.

Toon volledige serie
Handelingen: De eerste christenen