De eerste christenen
zondag 12 juni 2022 ( 32 / 200 )

De eerste christenen

Deze zondag is de tweede van een blok met vijf teksten over de eerste christenen en het begin van de christelijke gemeentes.

Handelingen 2:41-47 staat centraal: veel mensen laten zich dopen, en ze delen alles met elkaar.

zondag 12 juni 2022 ( 32 / 200 )

De eerste christenen

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Werkblad 4-8 jaar: Illustratie bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Jaaroverzicht Bijbel Basics

Informatie voor predikanten

Brief voor de ouders

De eerste christenen

Deze zondag is de tweede van een blok met vijf teksten over de eerste christenen en het begin van de christelijke gemeentes. Op deze zondag staat Handelingen 2:41-47 centraal: veel mensen laten zich dopen, en ze delen alles met elkaar.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de gelovigen die alles delen.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op het volk, dat veel waardering heeft voor de gelovigen, en op het feit dat er elke dag meer mensen bij komen die door God gered zijn.

Complete serie: Handelingen: De eerste christenen

Vanaf Pinksteren lezen we vijf zondagen over de eerste christenen en het begin van de christelijke gemeentes. Het bijbelboek Handelingen is geschreven toen het goede nieuws over Jezus al op veel plaatsen bekend geworden was. Dit boek vertelt hoe dat gegaan is. Het is een vervolg op het evangelie volgens Lucas: beide boeken zijn geschreven door dezelfde schrijver. Handelingen gaat verder waar het evangelie volgens Lucas eindigt: Jezus is opgestaan uit de dood en naar de hemel gegaan. En zijn leerlingen moeten dat goede nieuws overal gaan vertellen.

Toon volledige serie
Handelingen: De eerste christenen