Noach
zondag 23 januari 2022 ( 28 / 200 )

Noach

Deze zondag is de vijfde van een blok met zes teksten over het begin van de wereld.

Gedeelten uit Genesis 6:9-9:17 staan centraal: Noach wordt gered van de grote overstroming, en God geeft de regenboog als teken van zijn belofte van trouw.

zondag 23 januari 2022 ( 28 / 200 )

Noach

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Werkblad 4-8 jaar: Illustratie bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Jaaroverzicht Bijbel Basics

Informatie voor predikanten

Brief voor de ouders

Noach

Deze zondag is de vijfde van een blok met zes teksten over het begin van de wereld. In dit blok lezen we één psalm en vijf verhalen uit het bijbelboek Genesis. Uit Genesis lezen we over de schepping van de hemel en de aarde en van alles wat daar leeft, de eerste mensen in de tuin van Eden en daarbuiten, Noach en de grote overstroming, en de toren van Babel. Op deze zondag staan gedeeltes uit Genesis 6:9-9:17 centraal: Noach, zijn gezin en een heleboel dieren worden gered van de grote overstroming. Na de overstroming geeft God een teken van zijn belofte van trouw voor de mensen: de regenboog.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de belofte van God, die hij zichtbaar maakt met de regenboog.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op Noach, zijn familie en de dieren, die wachten op een teken van leven dat duidelijk maakt dat de aarde weer droog is.

Complete serie: Het begin van de wereld

In deze serie staan de eerste verhalen van de Bijbel centraal: over God die de aarde schept, en over de keuzes van de eerste mensen. Ook lezen we een psalm over Gods liefde voor de hele wereld.

Toon volledige serie
Het begin van de wereld