Adam en Eva
zondag 9 januari 2022 ( 26 / 200 )

Adam en Eva

Deze zondag is de derde van een blok met zes teksten over het begin van de wereld.

Op deze zondag staan Genesis 3:1-13 en Genesis 3:20-24 centraal: Adam en Eva eten van de boom van goed en kwaad. Daarom stuurt God hen weg uit de tuin van Eden.

zondag 9 januari 2022 ( 26 / 200 )

Adam en Eva

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Werkblad 4-12 jaar: Illustratie bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Filmpje werkblad 8-12 jaar: Proefje Alles wordt anders

Jaaroverzicht Bijbel Basics

Informatie voor predikanten

Brief voor de ouders

Adam en Eva

Deze zondag is de derde van een blok met zes teksten over het begin van de wereld. In dit blok lezen we één psalm en vijf verhalen uit het bijbelboek Genesis. Uit Genesis lezen we over de schepping van de hemel en de aarde en van alles wat daar leeft, de eerste mensen in de tuin van Eden en daarbuiten, Noach en de grote overstroming, en de toren van Babel. Op deze zondag staan Genesis 3:1-13 en Genesis 3:20-24 centraal: Adam en Eva mogen van God niet eten van de boom die je leert wat goed is en wat kwaad is, maar ze doen het toch. Daarom worden ze weggestuurd uit de tuin van Eden.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op Adam en Eva, die niet luisteren naar God: ze eten toch van de vruchten van de boom van goed en kwaad.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op de gevolgen van het eten van de vruchten van deze boom: Adam en Eva worden weggestuurd uit de tuin van Eden.

Complete serie: Het begin van de wereld

In deze serie staan de eerste verhalen van de Bijbel centraal: over God die de aarde schept, en over de keuzes van de eerste mensen. Ook lezen we een psalm over Gods liefde voor de hele wereld.

Toon volledige serie
Het begin van de wereld