Onze vader
zondag 22 maart 2020 ( 129 / 200 )

Onze vader

In de veertigdagentijd lezen we teksten uit het evangelie volgens Matteüs. We horen wat Jezus zegt over Gods nieuwe wereld.
Op deze zondag staat Matteüs 6:9-13 centraal. Jezus vertelt zijn leerlingen hoe ze moeten bidden en leert hun het gebed dat wij kennen als het ‘Onzevader’.

zondag 22 maart 2020 ( 129 / 200 )

Onze vader

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Werkblad 4-8 jaar: Illustratie bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Informatie voor predikanten en kinderwerkers

Brief voor de ouders

Projectlied instrumentaal

Projectlied met zang

Projectlied bladmuziek

Onze vader

Op deze zondag staat Matteüs 6:9-13 centraal. Jezus vertelt zijn leerlingen hoe ze moeten bidden en leert hun het gebed dat wij kennen als het
‘Onzevader’: een gebed dat helpt om Gods nieuwe wereld centraal te stellen.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de vraag of God zijn nieuwe wereld wil laten komen.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op de vraag of Gods wil niet alleen in de hemel, maar ook op aarde gedaan mag worden.

Complete serie: Veertigdagentijd III: Tussen hemel en aarde

In deze veertigdagentijd lezen we teksten uit het evangelie volgens Matteüs. We horen wat Jezus zegt over Gods nieuwe wereld in onder andere zijn Bergrede. En we denken na over wat wij hier en nu al van die nieuwe wereld kunnen zien.

Het project bestaat dit jaar uit een 3D-berg. Op deze berg volgen de kinderen Jezus en zijn leerlingen die de berg beklimmen, onderweg naar Pasen. Elke zondag komt er een voorwerp bij dat bij het thema van die zondag hoort. Ook is er een projectlied beschikbaar. Mocht je niet meedoen met het hele project, dan is het in principe ook mogelijk om de verwerkingen los te gebruiken of het aan de slag te gaan met het gewone materiaal.

 

Toon volledige serie
Veertigdagentijd III: Tussen hemel en aarde