Hagar en Ismaël
zondag 1 mei 2022 ( 12 / 200 )

Hagar en Ismaël

Deze zondag staat Genesis 16:1-16 centraal: Abraham en Sara hebben, ondanks Gods belofte, nog geen zoon. Abraham krijgt wel een zoon met Hagar: Ismaël.
We lezen over Hagar die door God gezien wordt nadat ze weggestuurd is door Sara. En voor de oudere kinderen richten we ons op Sara die niet wil wachten tot Gods belofte uitkomt, en zelf het heft in handen neemt.

zondag 1 mei 2022 ( 12 / 200 )

Hagar en Ismaël

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkblad (4-8 jaar): Illustratie Bijbelverhaal

Werkblad (4-8jaar): Kaartje met bijbeltekst

Werkblad (8-12 jaar)

Informatie voor predikanten en kinderwerkers

Brief voor ouders

Hagar en Ismaël

Deze zondag is de tweede van een blok met zes teksten over Abraham, Sara en Isaak. In deze verhalen gaat het over Abraham, Sara en Isaak als stamouders van het volk van Israël.  Op deze zondag staat Genesis 16:1-16 centraal: Abraham en Sara hebben, ondanks Gods belofte, nog geen zoon. Daarom slaapt Abraham met Hager, de slavin van zijn vrouw. Die krijgt dan een zoon: Ismaël.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op Hagar die door God gezien wordt nadat ze weggestuurd is door Sara.

Voor kinderen van 8-12 jaar richten we ons op Sara die niet wil wachten tot Gods belofte uitkomt, en het heft in eigen in handen neemt.

Complete serie: Abraham, Sara en Isaak

In deze serie lezen we over Gods belofte aan Abraham: met Abraham, Sara en hun zoon Isaak begint God een heel nieuw volk.

Toon volledige serie
Abraham, Sara en Isaak