Twaalf mannen verkennen Kanaän
zondag 8 september 2019 ( 100 / 200 )

Twaalf mannen verkennen Kanaän

Deze zondag is de eerste van een blok met drie verhalen over Jozua en de Israëlieten die het land Kanaän binnengaan. Op deze zondag staan Numeri 13:1-3 en 13:21-33 centraal: Mozes stuurt twaalf mannen, onder wie Jozua, naar het land Kanaän om te zien hoe het land
eruitziet.

zondag 8 september 2019 ( 100 / 200 )

Twaalf mannen verkennen Kanaän

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkbladen 4-8 jaar

Werkblad 4-8 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Werkblad 4-8 jaar: Illustratie bijbelverhaal

Werkbladen 8-12 jaar

Werkblad 8-12 jaar: Kaartje met bijbeltekst

Informatie voor predikanten en kinderwerkers

Brief voor de ouders en opvoeders

Twaalf mannen verkennen Kanaän

Deze zondag is de eerste van een blok met drie verhalen over Jozua en de Israëlieten die het land Kanaän binnengaan. Op deze zondag staan Numeri 13:1-3 en 13:21-33 centraal: Mozes stuurt twaalf mannen, onder wie Jozua, naar het land Kanaän om te zien hoe het land eruitziet. Deze spionnen komen terug met mooie verhalen, maar ook met verhalen waar de mensen bang van worden.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de rijkdom die in het nieuwe land te vinden is: er groeien druiven aan trossen die bijna te zwaar zijn om te tillen.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op de Israëlieten die bang worden door verhalen over hoe groot en sterk de mensen zijn die nu in Kanaän wonen.

Complete serie: Jozua

In deze serie lezen we in drie zondagen over Jozua en de Israëlieten die het land Kanaän binnengaan. De eerste zondag staan Numeri 13:1-3 en 13:21-33 centraal, de tweede zondag lezen we Jozua 2:1 en 2:6-21. De derde zondag komt Jozua 6:1-20 aan bod.

Toon volledige serie
Jozua