Zoek naar wijsheid
zondag 5 november 2017 ( 1 / 200 )

Zoek naar wijsheid

Op deze zondag staat Spreuken 2:1-15 centraal. Het gaat over hoe belangrijk wijsheid is en dat je moet luisteren naar wijze lessen.

Deze zondag is de eerste van een blok met drie teksten uit twee zogenoemde ‘Wijsheidsboeken’: de bijbelboeken Spreuken en Hooglied.

zondag 5 november 2017 ( 1 / 200 )

Zoek naar wijsheid

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Voorbereiding

Bouwstenen van de zondag

Werkblad (4-8 jaar): Illustratie Bijbelverhaal

Werkblad (4-8 jaar): Kaartje met bijbeltekst

Werkbladen (8-12 jaar)

Werktekening (8-12 jaar)

Jaaroverzicht Bijbel Basics

Zoek naar wijsheid

Deze zondag is de eerste van een blok met drie teksten uit twee zogenoemde ‘Wijsheidsboeken’: de bijbelboeken Spreuken en Hooglied. In deze boeken uit het Oude Testament staan geen verhalen over de geschiedenis van het volk van Israël, maar gaat het over hoe mensen moeten leven, en over wat belangrijk is in het leven.  Op deze zondag staat Spreuken 2:1-15 centraal: het belang van wijsheid en het luisteren naar wijze lessen.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op het zoeken naar wijsheid. Je moet altijd naar wijsheid blijven zoeken alsof je zoekt naar een kostbare schat.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op God die wijsheid geeft. Zijn woorden geven kennis en inzicht. En wijsheid en eerbied voor God maken mensen gelukkig.

Complete serie: Wijsheid/Spreuken

In deze serie lezen we vier teksten uit het Oude Testament met wijze levenslessen: twee teksten uit het boek Spreuken, één tekst uit Hooglied waarin de liefde centraal staat, en één tekst uit Klaagliederen over verdriet en troost.

Toon volledige serie
Wijsheid/Spreuken