Adventproject 2021 - Tel je mee?

Adventproject 2021 - Tel je mee?

Tel je mee? Dat is het thema van het project waarmee we dit jaar naar Kerst toeleven. De Bijbel vertelt dat iedereen waardevol is voor God. Het kerstverhaal maakt dat op een bijzondere manier duidelijk. Jezus zelf kwam naar de aarde als een klein en hulpeloos kind, onder arme omstandigheden. Zo liet God aan ons zien dat juist ‘kleine’ mensen, zonder macht en invloed, een speciale plek bij Hem hebben. De programma’s van advent en Kerst zijn hier te downloaden.

Voor thuis is er dit jaar een adventposter met luikjes en een bijbehorend boekje. Iedere adventszondag open je een luikje van de poster, zo zie je steeds meer de bijbelverhalen bij het thema tevoorschijn komen. De poster en het boekje zijn hier te bestellen. Wees er snel bij, want OP=OP!

De teken- en invulopdrachten van het adventsboekje zijn hier te downloaden.

Ook zijn we momenteel volop bezig met een aantal filmpjes, als inleiding voor de kinderdienst, en een projectlied. Deze filmpjes worden gemaakt in samenwerking met Over Schapen Enzo. Hieronder een teaser van het projectlied ‘Tel je mee?’, dat door Over Schapen Enzo is gemaakt. De filmpjes voor in de kerkdienst volgen eind oktober.

Bijbelzondag

Bijbelzondag

Op de laatste zondag van oktober doen elk jaar honderden kerken mee aan de viering van Bijbelzondag. Ook dit jaar is er op 31 oktober weer een Bijbelzondag. Bijbel Basics biedt voor Bijbelzondag materiaal bij het verhaal uit Nehemia 7:72- 8:12, over Ezra, die Gods wetten voorleest aan de mensen die uit de ballingschap teruggekeerd zijn. Het materiaal is vanaf nu te vinden via ‘programma’s’ op deze website. Heb je geen account van Bijbel Basics? Het materiaal is ook te downloaden via deze link.

De verschillende bestanden van het lied ‘De Bijbel’ van Marcel Zimmer zijn hier te downloaden:

Bijbelzondag valt in dezelfde periode dat de NBV21, de verbeterde versie van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004, gepresenteerd wordt. Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap wil daarom in de maand oktober volop aandacht vragen voor de Bijbel en de krachtige boodschap die we daarin lezen. Zo is er voor kerken allerlei materiaal beschikbaar om de NBV21 in de kerk te introduceren.

Bijbel Basics

Welkom bij Bijbel Basics, de kinder(neven)dienstmethode van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Alle programma's

Alle programma's

Wil je verder vooruit werken dan de komende drie programma’s? Klik hier om alle programma’s te bekijken!

Wat is Bijbel Basics?

Wat is Bijbel Basics?

De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. Met Bijbel Basics belooft het Nederlands Bijbelgenootschap dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben. Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

Download hier het Jaarprogramma Bijbel Basics  en de Startersgids Bijbel Basics.

Bijbel Basics bestaat uit:

Bijbel Basics bestaat uit:

  • 200 essentiële verhalen uit de Bijbel
  • verwerkingsmateriaal voor kinderen van 4-8 en 8-12 jaar
  • wekelijkse e-mailupdate met het nieuwste materiaal

Opbouw

Opbouw

Het materiaal van Bijbel Basics is opgebouwd in drie delen: een voorbereidingsinstructie voor de kinderwerker of ouder die de kindernevendienst leidt, werkbladen voor de kinderen en bouwstenen voor tijdens de kinderdienst.