Wij zoeken een online communicatiemedewerker

Het Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij in binnen- en buitenland, voor iedereen die daarvoor openstaat. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

Ben je iemand die altijd online is? Flexibel en gedreven? Heb je veel kennis van sociale media, WordPress, Google Analytics en Marketing Cloud? Ben je creatief, pragmatisch, snel en enthousiast? Versterk dan het Nederlands Bijbelgenootschap en onze missie!

Wat verwachten wij van jou?

We zoeken bij de afdeling Communicatie, Fondsenwerving en Kerkrelaties een nieuwe collega die zich inzet voor de NBG-brede online communicatie. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor onze website bijbelgenootschap.nl , de social mediakanalen en onze nieuwsbrieven. Je plaatst niet alleen nieuwe aansprekende content, maar denkt ook mee of de bestaande content actueel is of aangepast moet worden. Ook ben je verantwoordelijk voor onze social mediakanalen. Je houdt een contentplanning bij waarvoor je op zoek gaat naar relevante content, en je komt met leuke ideeën voor posts. Ook stel je verschillende nieuwsbrieven samen, waarbij je met collega’s meedenkt over wat de meest relevante en onderscheidende content is en hoe we dat het beste kunnen presenteren. Ook zorg je dat de nieuwsbrieven verstuurd worden, uiteraard aan de juiste mensen.

Wat bieden we jou?

Een enorm bereik. Het NBG bereikt veel mensen, en jij kunt daar een belangrijke schakel in zijn. Zo is ons doel voor 2021 om te zorgen onze nieuwsbrieven samen 1.250.000 keer geopend worden. Daarnaast wil het Nederlands Bijbelgenootschap de komende jaren meer nadruk leggen op onze online kanalen en middelen, en deze goed op elkaar afstemmen. We starten in 2021 met een nieuw meerjarenbeleidsplan waarin we meer nadruk leggen op de impact die de Bijbel heeft in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd. Daarom kom je terecht in het organisatiebrede online team dat zich bezighoudt met onze online uitingen. Je werkt dus samen met verschillende collega’s binnen de organisatie.

Het NBG biedt jou een veelzijdige en uitdagende functie in een enthousiast team en een passend salaris (schaal 8 volgens de arbeidsvoorwaarden van de kerkelijke medewerkers van de Protestantse Kerk) en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is voor 24 uur per week. De aanstelling is in eerste instantie voor bepaalde tijd. Voorkeur startdatum: z.s.m.

Standplaats van de functie is Haarlem, maar 50% van je werktijd kun je vanuit huis werken.

Taken:

 • verantwoordelijk voor het beoordelen en plaatsen van online content, aanpassen en bijhouden van de corporate website bijbelgenootschap.nl ;
 • samenstellen, opstellen en versturen van interne en externe nieuwsbrieven;
 • opmaken van social mediaposts met een programma zoals Canva;
 • bijhouden van social mediakanalen, én meedenken waar we wat plaatsen;
 • maken maandelijkse rapportages op basis van gegevens Google Analytics en cijfers sociale media, en hier ook op sturen;
 • opmaken en versturen van enquêtes met de online tool Enalyzer, én de resultaten beoordelen en delen;
 • contact onderhouden met externe partijen die onder andere Google Grants voor ons bijhouden.

Profiel:

 • Minimaal hbo-niveau.
 • Enthousiast en flexibel inzetbaar.
 • Je hebt affiniteit met sociale media en veel kennis van wat wel en niet werkt.
 • Je hebt een oog voor online kansen, en kunt ons helpen online meer van betekenis te zijn.
 • Je bent bij voorkeur bekend met Marketing Cloud, ervaring met e-mailmarketingautomation is een pré.
 • Je hebt kennis van Google Analytics en WordPress, en bij voorkeur van Enalyzer.
 • Je maakt nieuwe software je snel eigen.
 • Je bent accuraat en schrijft foutloos Nederlands.
 • Je hebt een hart voor de missie van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Kortom: als online communicatiemedewerker help je om onze website, nieuwsbrieven en sociale mediakanalen naar een volgend niveau te brengen en zo nog meer mensen te bereiken met onze missie. Heb jij hart voor onze missie en ben je enthousiast geworden? Wacht dan niet langer en reageer via: hrm@bijbelgenootschap.nl of bel met Roelien Smit, Hoofd Communicatie voor meer informatie over deze functie via 06 30 97 57 51.

Informeren en solliciteren:

Reageer voor 3 januari 2021 via de email door je CV en motivatiebrief te sturen naar hrm@bijbelgenootschap.nl o.v.v. vacature online communicatiemedewerker. De eerste gespreksronde staat gepland op dinsdag 12 januari. De tweede ronde op dinsdag 19 januari.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Bekendheid geven aan deze vacature in je eigen netwerk stellen wij wel op prijs!

Dit bericht is geplaatst op woensdag 25 november 2020