Bijbels voor kinderen

Bijbellezen met kinderen: het begint met de keuze voor een kinderBijbel die bij jouw situatie past. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Al deze Bijbels kun je bestellen in de webshop van het Nederlands Bijbelgenootschap.

BabyBijbel (0-2 jaar)

BabyBijbel (0-2 jaar)

De BabyBijbel helpt je om al in het eerste jaar de meest waardevolle verhalen uit de Bijbel met je kind te kunnen lezen. De Bijbelverhalen worden zo verteld dat je kindje ze met zijn hele lijf kan ervaren. Samen voel je de zon op je wangen, hobbel je mee met Abraham op de kameel en maak je muziek voor God. Bij elk verhaal vind je een kinderliedje op een bekende melodie, lieve en grappige Bijbelliedjes, die je graag voor je baby zult zingen.
De zwart-wit-illustraties zijn speciaal gemaakt voor jonge baby’s, omdat ze deze al goed kunnen onderscheiden. Ook je oudere kindje zal in de BabyBijbel veel kunnen ontdekken.

Kijk ook eens naar het Zigzagboekje, het luikjesboek ‘Waar is schaapje’ en de BabyBijbel – Nieuwe verhalen

 

Mijn PeuterBijbel (1,5-4 jaar)

Mijn PeuterBijbel (1,5-4 jaar)

Mijn PeuterBijbel is een verrassend en verzorgd voorleesboek. Want wat kunnen peuters ook verrassend uit de hoek komen! In hun eigen tempo ontdekken peuters de wereld van taal, kleuren, vormen, dieren, muziek en emoties. Juist daarom is voorlezen aan kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar zo belangrijk. Voor de algemene ontwikkeling, maar ook omdat het een moment van persoonlijke aandacht is.

Dit product brengt een ruim aanbod van Bijbelverhalen in beeld, waarbij auteur Melanie van der Peut heeft gezocht naar raakvlakken met de ontwikkeling van peuters. In alle verhalen zitten elementen waarbij het kind actief betrokken wordt. De illustraties van Michel de Boer spelen in op herkenbare emoties en bevatten elk een zoekopdracht.

De PeuterBijbel bevat ruim 50 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. Een waardevol boek om op een vast moment samen uit te lezen.

In het voorjaar van 2019 verscheen al Mijn kleine PeuterBijbel, een stevig kartonboek met een kleine selectie verhalen. Ideaal voor peuters om zelf te pakken als ze een voorleesverhaaltje willen horen.

VoorleesBijbel (4-7 jaar)

VoorleesBijbel (4-7 jaar)

De VoorleesBijbel neemt je in 52 verhalen mee door het eerste deel van de Bijbel. Verwonder je samen met kinderen over hoe God de aarde en de mensen maakt en hoe Hij Abram een grote familie belooft. Hoor hoe Jozef uiteindelijk in Egypte belandt, waar zijn leven een bijzondere wending krijgt. Trek mee met het volk Israël door de woestijn. Sluip met de verkenners door het land Kanaän, juich met Jozua en maak mee hoe David de nieuwe koning wordt.

Door de Bijbelverhalen op aansprekende wijze te vertellen, laten Edith de Vree en Rudy Van Moere kinderen Gods liefde voor mensen ontdekken. De illustraties van Paul Oole zijn vrolijk en kleurrijk en bevatten grappige details die de kinderen snel ontdekken. De verhalen zijn zo geschreven dat je in tien minuten het verhaal beeldend, helder en duidelijk kunt voorlezen. Daardoor is de VoorleesBijbel goed te gebruiken aan tafel, voor het slapen gaan en in de klas.

SamenleesBijbel Junior (4-7 jaar)

SamenleesBijbel Junior (4-7 jaar)

Speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar is er de SamenleesBijbel Junior. Deze kleurrijke uitgave heeft het NBG in samenwerking met JOP (Jong Protestant) ontwikkeld. Samen met kinderen van 4 tot 7 jaar ga je in 30 stappen (verhalen) door de Bijbel. Je wordt meegenomen langs de bekende verhalen van de schepping, Noach en David en Goliat, maar ook minder bekende verhalen krijgen aandacht. Zo is er een psalm, een verhaal uit Jesaja en een brief van Paulus.

In elke stap is er een Bijbelverhaal om samen te lezen. Elk Bijbelverhaal heeft een paar regels in eenvoudige taal, geschikt voor kinderen vanaf circa 6 jaar om zelf te lezen. Daarnaast zijn er gespreksvragen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen van 4 tot 7 jaar. Elke stap heeft ook een eigen weetje en een idee voor een activiteit om samen te doen.

De cover van de SamenleesBijbel Junior is van bedrukt linnen. Zo is het ook een prachtig en duurzaam cadeau om weg te geven. De verhalen zijn geschreven door Corien Oranje, en de vrolijke illustraties zijn van Wendelien van de Erve.

PrentenBijbel (4-9 jaar)

Er zijn veel kinderBijbels in Nederland, maar de PrentenBijbel is wel één van de meest geliefde. Deze kinderBijbel met illustraties van Marijke ten Cate is in tien jaar uitgegroeid tot de standaard kinderBijbel. En niet alleen in Nederland: de PrentenBijbel is in tientallen talen vertaald.

In dit dikke lees- en kijkboek duik je samen met je kind in de Bijbelverhalen, met behulp van korte teksten en grote, heldere illustraties met veel details. De teksten en illustraties vertellen samen hoe de mensen leefden in de tijd van de Bijbel. En wat God deed in het leven van mensen. Vanaf de derde druk is de PrentenBijbel aangevuld met extra verhalen en illustraties. Sommige bestaande verhalen zijn uitgebreid met meer illustraties en de teksten zijn hier en daar aangepast. Zo krijgen kinderen en ouders een nog breder beeld van de Bijbelverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament.

KijkBijbel (6-10 jaar)

KijkBijbel (6-10 jaar)

De tekeningen in de KijkBijbel hebben iets speciaals: ze spreken boekdelen. Dat is de kunst die Kees de Kort verstaat en met dat artistieke vakmanschap illustreerde hij 28 Bijbelverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament.

Een Bijbel om in te kijken als je nog niet kunt lezen, om je leeshonger te stillen zodra je wèl kunt lezen, om uit voor te lezen of te vertellen als je (groot)ouder of opvoeder bent. Een boek voor … voor wie eigenlijk niet?

Voor volwassenen is achterin de KijkBijbel een leeswijzer met achtergrondinformatie bij de verhalen opgenomen.

SamenleesBijbel (8-12 jaar)

SamenleesBijbel (8-12 jaar)

De SamenleesBijbel: dat is de complete Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met weetjes, kaarten, spelletjes, gespreksvragen en liedjes. De Bijbel werkt met open vragen, zodat kinderen en ouders samen de rijkdom van de Bijbel ontdekken en ervaren.

De SamenleesBijbel bevat:

  • De complete tekst van de Bijbel in Gewone Taal
  • 3 routes op verschillende niveaus (8-12 jaar)
  • 425 stappen, waarmee dagelijks of wekelijks een moment rond de Bijbel kan worden beleefd
  • 40 unieke liedjes (inclusief cd)
  • 32 themapagina’s
  • Meer dan 1.000 illustraties: tekeningen, cartoons, foto’s en landkaarten

JeugdBijbel (9-12 jaar)

JeugdBijbel (9-12 jaar)

De Bijbelverhalen in de JeugdBijbel worden steeds verteld vanuit het perspectief van één van de personen uit het verhaal. Hoe zou het geweest zijn als je erbij was? Hoe was het voor Sara om haar land en haar familie te moeten verlaten? Wat dachten Jakobs zoons toen ze hun vader terug zagen strompelen na het gevecht met de engel? Hoe rook het rond het huis van Simon de leerlooier? En hoe was het om als Egyptische jongen ineens het goede nieuws in je eigen taal te horen?

Oudere kinderen kunnen hierdoor zelf ontdekken hoe spannend en actueel de Bijbelverhalen eigenlijk zijn. Bovendien nodigen de gedetailleerde tekeningen van Irene Goede uit om steeds meer te ontdekken over de wereld van de Bijbel.